Прес-центр15 вересня 2021, 12:09

Доручення Президента Зеленського – не підвищувати тарифи на місцях, – Олексій Смирнов на засіданні обласного штабу з питань опалювального сезону

Про це перший заступник голови облдержадміністрації повідомив сьогодні, 15 вересня.

Олексій Смирнов провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону.

«Президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що цьогоріч на місцях не повинні підвищувати тарифи для населення. Це позиція держави, і рішення постачальників не мають відрізнятися від неї», – акцентував він.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай доповів про технічні показники готовності регіону до опалювального сезону.

Так, за інформацією на місцях, область загалом готова на 90 %.

Стосовно укладання бюджетними установами із підприємствами теплопостачання договорів на отримання номінацій на природний газ він нагадав – територіям необхідно своєчасно оголосити тендерні закупівлі на 2022 рік.

Як зауважили постачальники, в умовах договорів на сьогодні зазначена ціна 7,62 грн за куб. метр природного газу.

АТ «Луганськгаз» також повідомлено про заборгованість теплопостачальних підприємств регіону, яка складає більше 200 мільйонів гривень.

Питома вага цієї суми припадає на ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ».

Також нагадано, що з 1 жовтня 2021 року змінено тариф на споживання електроенергії.

Так, споживачі, які використовують менш як 250 кВт/год на місяць, сплачуватимуть 1,44 грн. Для всіх інших вартість електроенергії залишиться на рівні 1,68 грн за кВт/год.

Відносно шляхів вирішення проблемних питань під час засідання штабу заслухані представники відповідних територій.