Прес-центр10 березня 2022, 21:03

Гуманітарну допомогу землякам привезла Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю

Сьогодні до Сєвєродонецька прибуло 20 тонн продукції птахофабрики «Наша ряба» та вантажівка із поліпропіленовою плівкою, ковдрами та теплими речами з Дніпропетровщини. 

Крім того, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців доправило 1,5 тонни  м’ясних полуфабрикатів, замороженої риби та рибних пресервів до Рубіжного. Місто після тривалих потужних обстрілів опинилось на межі гуманітарної катастрофи.

Безпечне проходження вантажів забезпечив обласний гуманітарний штаб.

«Ситуація дуже складна. Через відсутність «зелених коридорів» налагодити стабільне постачання товарів першої необхідності та продуктів харчування з інших регіонів практично неможливо.  Міжнародним організаціям та волонтерам, які працюють у Луганській області, наразі доводиться  формувати гуманітарні вантажі з товарів, які ще можливо закупити на прилеглих оптових базах та у місцевих товаровиробників», - розповів заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Володимир Чередніченко, координатор штабу.

Він також подякував Чернівецькій облдержадміністрації, УВКБ ООН у Луганській області, ГС «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» та ПАТ Миронівська птахофабрика «Наша Ряба», які організували ці поставки.