Прес-центр2 червня 2020, 17:06

Із 3 червня заплановано відновити роботу інклюзивно-ресурсних центрів та закладів позашкільної освіти області

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, голова регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Сергій Гайдай.

Також за умови дотримання протиепідемічних заходів з 10 червня мають розпочати діяльність заклади культури. Зокрема, з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

Разом з цим, відновлять діяльність заклади харчування у приміщеннях.

Нагадаємо, що в області поступово почали виходити з карантину дошкільні заклади. Наразі відкрито 51 заклад.

Також на сьогодні працюють 19 закладів професійної освіти, де  навчаються 4569 осіб. Вже розпочато практику на базі самих закладів та підприємств. Її проходять 2745 учнів.

У закладах фахової передвищої освіти та вищої освіти почали проводитися заліки та іспити, консультації з дипломних робіт тощо.

Майже завершена організаційна робота щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Основна сесія тестування відбудеться з 25 червня до 17 липня.

Сергій Гайдай надав доручення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації найближчим часом визначитися та підготувати місця проведення ЗНО для осіб з тимчасово непідконтрольної території.

Також розглядається питання щодо заходів, пов’язаних із відпочинком дітей у таборах з денним перебуванням на базі закладів освіти влітку.