Архів новин

19 июня 2020

Сергій Гайдай перевірив роботу КПВВ «Станиця Луганська»

Перебуваючи у Станиці Луганській, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай проінспектував роботу КПВВ.

Наразі цей контрольний пункт працює з 06:00 до 20:00, а відсьогодні пропуск людей здійснюється з 09:00 до 18:00 за окремим рішенням Командувача операції Об’єднаних сил.

Станом на 15:30 з непідконтрольної території упродовж дня лінію розмежування перетнули 460 осіб, у зворотному напрямі – 219.

Напередодні основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання Сергій Гайдай привіз партію санітайзерів до Станиці Луганської.

Фермерські господарства складають 75 % економічно активних сільгосппідприємств Луганщини

Сьогодні в сільському господарстві Луганської області свою діяльність здійснюють 807 фермерських господарств або 75 % від загальної кількості економічно активних сільськогосподарських підприємств.

У 2019 році ними вироблено 384,8 тис. тонн зернових та зернобобових культур (33% від загального виробництва по області) з урожайністю 34,1 ц/га при середньо обласному показнику урожайності 36,5 ц/га.

Найвищих показників урожайності досягли фермерські господарства Новоайдарського району – 39,2 ц/га, Старобільського – 36,8 ц/га, Міловського – 35,4 ц/га, Троїцького – 34,8 ц/га.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено чотири вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 18 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,81 га місцевості у Попаснянському та Білокуракинському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено один артилерійський снаряд та три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Підприємниця зі Сватового розвиватиме зелений туризм на своїй пасіці

Заради пасіки Ірина Васильєва два роки тому залишила роботу в Сватівській райдержадміністрації на Луганщині. Зараз уся її родина займається бджільництвом.

Цій справі її родина присвятила багато років. Прадід пані Ірини у 1930-ті роки був головою колгоспу. Під час Голодомору він дозволив односельцям збирати у полі колоски, за що потрапив під дію закону «про п’ять колосків». Прадіда позбавили посади і відправили працювати на колгоспну пасіку.

Сергій Гайдай привітав жителів Луганської області з Днем батька

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах до Дня батька.

Дотримуючись усіх карантинних заходів, свято зібрало не тільки співробітників ОДА, правоохоронців, а і багатодітних батьків та батьків-одинаків.

На Луганщині жінок із сільської місцевості навчатимуть підприємству

Громадська організація «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» впроваджуватиме грантовий проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» у Луганській і Донецькій областях.

За проєктом відберуть 100 підприємниць і 250 самозайнятих жінок, яких навчатимуть бізнес-навичок і основ правової допомоги із сільських районів.

Для громад Луганщини проведуть тренінги з належного врядування та громадської участі

З 22 червня по 28 липня 2020 року Луганське регіональне відділення Асоціації міст України (АМУ) за підтримки проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) проведе тренінг «Підвищення обізнаності щодо реформ та процесів врядування на основі громадської участі» для 9 цільових громад Луганської області.

За рахунок держбюджету у Троїцькому юнаку з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, придбали житло

Власну квартиру отримав Владислав Трушин, який виховується у прийомній родині.

Наразі юнаку 18 років. Він здобуває професію у Рубіжанському професійному хіміко-технологічному ліцеї.

Ключі від власної квартири Владиславу вручили голова Троїцької райдержадміністрації Олег Сліпець та начальник Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації Наталія Мороз.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем фермера

Шановні фермери Луганщини!

19 червня в Україні відзначається День фермера, адже саме цього дня в 2003 році Верховною Радою України було ухвалено Закон України «Про фермерське господарство».

Шлях становлення українського агропідприємця був тернистим. Фермерський рух народився разом з незалежною Україною і сьогодні є надійним гарантом розвитку аграрного сектору економіки держави.

Попри всі негаразди, фермери продовжують забезпечувати ринок якісною сільськогосподарською продукцією.

На Луганщині підтверджено ще три випадки захворювання на COVID-19. Три людини одужали

Двоє захворілих – це родина із міста Рубіжне з кола раніше встановлених контактних осіб. Лікування триває амбулаторно.

Третій інфікований – житель Новопсковського району, повернувся із-за кордону (рф) вже з клінічними проявами. Наразі його госпіталізовано.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 71 особи.

Обласним будинкам-інтернатам надано благодійну допомогу –гігієнічні набори та засоби індивідуального захисту від COVID-19

Допомога надана Троїцькому, Білокуракинському, Сватівському, Кремінському обласним будинкам-інтернатам для громадян похилого віку та інвалідів.

Зокрема, отримано засоби особистого захисту та спеціальні набори гігієнічних і дезінфекційних засобів, адаптованих до протидії поширенню інфекції COVID-19 в інтернатних установах.

Це результат співпраці Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації із міжнародними організаціями UNFPA Україна та HelpAge International.