Прес-центр1 вересня 2021, 15:09

Катерина Безгинська привітала першокурсників Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у святкових заходах до Дня знань у Луганському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

«Щиро вітаю усіх з Днем знань та початком нового навчального року! Хочу звернутися до вас, першокурсники: ви маєте за честь навчатися в одному з найкращих закладів Луганської області, у єдиному закладі військового спрямування. Для вас все тільки розпочинається, а для випускників це – останній рік, але це хвилюючий та радісний момент для всіх. У ліцеї створені всі умови для успішного навчання, для занять з військової та фізичної підготовки, для комфортного проживання. Хочу всім побажати, щоб навчальний рік пройшов в офлайні, а не в онлайні, а для цього бажаю здоров’я. Викладачам – матеріального та морального задоволення від своєї праці. Батькам – терпіння і гордості за своїх дітей», – привітала вона курсантів.

На захід завітали Командувач Операцією об`єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, а також офіцери штабу командування ООС, батьки та мешканці Кремінщини.

«Вітаю з отриманням ваших перших погонів, які ви будете носити з честю і залишите на згадку, коли станете офіцерами, генералами. У кожного з вас свій шлях, вам його обирати. Але перший крок ви зробили, дуже важливий у вашому житті. Ви – майбутнє нашої країни. А Україні потрібні люди, які вірять, не бояться та беруть на себе відповідальність. Тож ми знаємо, кому передати зброю для подальшого захисту», – сказав Олександр Павлюк.

Представники ООС подарували ліцеїстам літературу, зокрема підручники з історії України.

З напутнім словом виступив начальник ліцею бригадний генерал Валерій Ємбаков: «Від щирого серця вітаю вас, хлопці! Впевнений, що за два роки ви будете отримувати курсантські погони, за шість-сім – лейтенантські. Ви зробили вірний вибір. Всім наснаги!»

Він розповів про досягнення випускників ліцею, які тепер отримують освіту у вищих закладах України та Європи, та нагадав про дружні відносини з Львівщиною.

Так, двоє випускників ліцею сьогодні вже курсанти другого курсу Львівської академії сухопутних військ. А їх старший побратим за два тижні їде навчатися, як найкращий випускник свого потоку, до Королівського Коледжу Збройних сил Великобританії.

Валерій Ємбаков нагадав, що сім хлопців з Луганщини тиждень тому поїхали на Львівщину, а сім хлопців з Львівщини – ліцеїстів братнього ліцею імені Героїв Крут завітали на Луганщину, і 23 серпня на День Державного прапору ліцеїст львівського ліцею Михайлоша Мазунов – син загиблого героя, піднімав з головою облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм прапор так само як наш Вячеслав Денисенко піднімав прапор з керівництвом облдержадміністрації у Львові.

Тож сьогодні 112 юнаків-першокурсників з усіх міст та районів Луганщини отримали свої перші ліцейські погони.

Також сьогодні Катерина Безгинська перевірила хід виконання ремонтних робіт, будівництва залу спортивної гімнастики та реконструкції тренажерного залу фізкультурного центру «Олімп» у Кремінній, що відбувається у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».