Прес-центр12 червня 2020, 18:06

Луганщина отримала чотири апарати ШВЛ високого класу

Луганщина отримала чотири  сучасних апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК: по два для КНП «Рубіжанська міська лікарня» та КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання».

Всього відповідно до Меморандуму про співпрацю між ДТЕК та Луганською облдержадміністрацією планується передача 20 ШВЛів.

«Президент у одній із промов сказав, що під час світової пандемії треба усім згуртуватись, поставити прапори у куточок та рятувати життя людей. Саме так ми співпрацюємо з великим бізнесом. Завдяки програмі «Рінат Ахметов: порятунок життів» ми вже отримали 30 тисяч експрес-тестів, захисні костюми та, нарешті, дочекались апарати ШВЛ, яких просто дефіцит у світі», - прокоментував подію очільник Луганської області Сергій Гайдай.

Він також зазначив, що за кошти обласного бюджету вже придбані п’ять апаратів штучної вентиляції легенів, які прибудуть на наступному тижні.

«Апарати ШВЛ, які сьогодні передані, - це реанімаційне обладнання високого класу. Найголовніше – вони прості у використанні і значною мірою виключають людський фактор», - зазначив представник Фонду Віталій Шевченко. Крім того, до Дня медичного працівника він вручив лікарям подарункові сертифікати на медичні костюми.

Лікарі подякували Сергію Гайдаю за вчасно запроваджені жорсткі обмежувальні заходи та увагу саме до здоров’я  медичних працівників. Зокрема, страхування життя та здоров’я фахівців, які контактують із хворими на  Covid -19.

У відповідь голова облдержадміністрації повідомив, що страхування відтепер буде поширюватись не тільки на лікарів мобільних бригад, а й на усіх інфекціоністів, рентгенологів,  лікарів санпропускника.