Прес-центр20 квітня 2021, 08:04

Малий та середній бізнес зможе отримати пільгове кредитування на 100 мільйонів доларів у рамках нової кредитної програми МБРР

Ухвалено постанову Кабінету Міністрів України про «Деякі питання реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проєкту «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проєкту доступу до довготермінового фінансування».

Зокрема, передбачено залучення кредиту від МБРР в розмірі 100 млн дол. США для надання експортоорієнтованим малим та середнім підприємствам доступу до довготермінового фінансування.

Передбачається, що завдяки цьому відбуватиметься нарощення експортного потенціалу для стимулювання росту ВВП України в умовах падіння економічної активності у світі, спричиненого пандемією коронавірусу.

Проєкт матиме позитивний вплив на розвиток експортоорієнтованих малих та середніх підприємств, розширення виробничих потужностей реального сектору, сприятиме збереженню існуючих та створенню нових робочих місць, особливо в контексті подолання наслідків кризи.

За інформацією Міністерства фінансів України