Архів новин

15 апреля 2021

Відкласти усі політичні прапори та працювати на розвиток громади – таке завдання поставив Сергій Гайдай керівнику Попаснянської ВЦА Миколі Ханатову

Очільник Луганської області Сергій Гайдай урочисто представив активу громади керівника Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Миколу Ханатова, якого 8 квітня поточного року було призначено на посаду розпорядженням голови облдержадміністрації №118-к, та вручив йому службове посвідчення.

«Головне завдання, яке я Вам ставлю: відкласти усі політичні прапори та працювати на розвиток громади», - наголосив Сергій Гайдай.

Повноцінне життя не можливе без руху: маломобільні люди зможуть комфортніше подорожувати залізницею

Укрзалізниця закупила вертикальні підйомні платформи, які допомагають особам з обмеженою рухливістю самостійно провести посадку до вагона. Сьогодні, 15 квітня, у місті Попасна було продемонстровано, як відбувається процес.

Першим протестував нововведення голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний.

Це дуже своєчасно – Сергій Гайдай на відкритті відділення екстреної медичної допомоги Лисичанської багатопрофільної лікарні

В рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» відбулось відкриття реконструйованого відділення екстреної медичної допомоги КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня». Участь у заході взяв голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Освітяни, які залучені до проведення ЗНО, зможуть щепитись від COVID-19 у першу чергу

Працівників освіти, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюватимуть вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, яка надійшла до України 25 березня 2021 року.

Про відділи ведення Державного реєстру виборців у реорганізованих районах

У зв’язку з реорганізацією районних державних адміністрацій, відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» та постанови Центральної виборчої комісії від 26.01.2021 № 24 «Про заходи щодо забезпечення виконання вимог Закону України “Про Державний реєстр виборців” у зв’язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України, утворенням та реорганізацією районних державних адміністрацій» в області функціонують 4 районних (Сватівської, Сєвєродонецької, Старобільської та Щастинської райдержадміністрацій) і 3 міські (Лис

Держсубвенцію у 274 мільйони передбачено на створення мережі служб підтримки постраждалих від насильства

Мінсоцполітики проведено онлайн нараду щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

У заході взяла участь заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 40 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 14 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 6,69 га місцевості у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 40 артилерійських снарядів і 20 мінометних мін.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

В Україні видано збірник відповідей на найпоширеніші запитання про вакцинацію від COVID-19

В Україні виданий збірник відповідей на найпоширеніші запитання про вакцинацію проти COVID-19 для медичних працівників та широкого загалу.

Видання підготували представники ГО «Батьки за вакцинацію» за підтримки Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я та міжнародних партнерів. 

Землекористувачі та власники землі Луганщини цьогоріч сплатили понад 80 мільйонів гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи перерахували в січні-березні 2021 року 80,5 млн гривень плати за землю.

Це на 8,5 млн гривень або 11,9 % більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Лабораторно підтверджено 292 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих. В Україні – 433

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 61, Рубіжне – дев’ять, Сєвєродонецьк – 57, Біловодський район – 10, Білокуракинський – шість, Кремінський – 16, Марківський – два, Міловський – шість, Новопсковський – 21, Сватівський – 16, Станично-Луганський – 11, Старобільський – 49, Троїцький – 28.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 20 405 випадках.

Одужали – 16 375 (130 за останню добу); лікуються – 3 430 (556 – стаціонарно, 2 874 – амбулаторно).

«Велике будівництво»: на дорозі між Лисичанськом та Бахмутом укладають нижній шар асфальту

Зокрема, у Луганській області триває ремонт від Лисичанська до межі з Донеччиною на ділянці км 141 + 100 – км 155 + 100.

На дорозі Т-13-02  КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут працює ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Наразі на об’єкті задіяні близько 130 осіб та 70 одиниць спецтехніки.

Відновлення автошляху відбувається за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Ремонт розпочався в березні.

Луганщина є лідером за показниками зростання доходів на одного жителя територій

Про це свідчить моніторинг реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, який проводять фахівці Мінрегіону.

Згідно з моніторингом, Луганщина посідає перше місце в Україні за темпами зростання доходів місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя за січень-лютий цього року.

Цей показник по області складає 112,4 %, тоді як в середньому по Україні він становить 106,2 %.

Глава держави підписав закони, що посилюють відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки» № 1366-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2021 року з ініціативи Кабінету Міністрів.

Протягом останніх п’яти років в Україні виникло більш як 352 тис. пожеж, що завдали прямих збитків на понад 6 млрд грн. Унаслідок загоряння загинуло понад 11 тис. людей, зокрема 359 дітей, а травми отримали більш як 7 тис. осіб.

Процес передачі медичного майна новоствореним громадам Луганщини має бути закінчено до першого липня

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Департаменту охорони здоров’я ОДА.