Архів новин

05 апреля 2021

На Луганщині за І квартал видано понад 14 тисяч витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі

У І кварталі 2021 року на підставі заяв, отриманих від фізичних та юридичних осіб, сільськогосподарських товариств та фермерських господарств, видано 14 286 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Із загальної кількості 11 858 (83 %) витягів замовлено та видано через Публічну кадастрову карту у режимі онлайн, ще 2 428 (17 %) – через центри надання адміністративних послуг.

Найбільше витягів сформовано та видано на Старобільщині – 2 119, Кремінщині – 1 677, Сватівщині – 1 638, Новопсковщині – 1 443. 

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку поблизу лінії розмежування у Луганській області з 5 по 9 квітня

Для розширення території банківського обслуговування населення, забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КрАЗ.

5 квітня (9:00 – 15:00) – м. Золоте Сєвєродонецького району;

6 квітня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка Щастинського району;

7 квітня (9:00 – 15:00) – с. Світличне Сєвєродонецького району;

Усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними

Людям, яким зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові, можна робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою на інших виробничих майданчиках. Такі рекомендації Міністерству охорони здоров’я України надала Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ). 

Обласна влада та міжнародна організація «ACTED» розробляють мобільний додаток для оперативного інформування населення про надзвичайні події

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у передачі матеріальних цінностей від міжнародної організації «ACTED» в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в східній Україні». Допомога має стати на баланс Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони ОДА.

Відтепер фінансування з ДФРР можуть отримати проєкти вартістю щонайменше 10 млн гривень

Урядом за ініціативи Мінрегіону внесені зміни до постанови КМУ № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку».

Нововведення стосуються порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

Важливо, що ухвалені Урядом зміни актуалізують низку положень у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку на 2020-2027 роки, а також синхронізують відбір проєктів ДФРР з регіональними стратегіями розвитку.

У Сєвєродонецьку відкрито online запис на вакцинацію від COVID-19

Із 22 березня в Україні почали працювати стаціонарні пункти щеплення для вакцинації від коронавірусу.

Зокрема, і в КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Наразі розроблено online запис до цих кабінетів щеплень (за посиланням): https://helsi.me/find-by-organization/3e33b5c9-f046-4ac9-9d0f-920f913eea...

Лабораторно підтверджено 36 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 22, Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – три, Кремінський район – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 18 201 випадку.

Одужали – 15 262 (двоє за останню добу); лікуються – 2 386 (454 – стаціонарно, 1 932 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 678 дітей віком до 17 років. З них одужали – 587.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 53,4 (при пороговому 60).

Розпочався фінал конкурсу «Учитель року – 2021» – вперше він відбувається онлайн

Упродовж трьох тижнів, з 1 до 22 квітня, триватимуть відбірковий та фінальний етапи заключного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021».

Двадцять п’ять учасників у кожній з номінацій, які вибороли титул «Учитель року» в областях, змагатимуться у конкурсі на всеукраїнському рівні.

Зокрема, з 14 до 22 квітня триватимуть змагання в номінаціях «Трудове навчання» та «Українська мова та література».

Конкурс «Учитель року» вперше проводиться дистанційно, що є новим досвідом для учасників, журі та організаторів.

Члени архітектурно-містобудівної ради розглянули проєктні рішення планів на території населених пунктів Біловодського району

А саме – «Генеральний план поєднаний з детальним планом території смт Біловодськ Біловодського району Луганської області» після виявлених недоліків та зауважень, зазначених на засіданні архітектурно-містобудівної ради №1 від 28 січня поточного року,  «Генеральний план та план зонування території (зонінг) с. Литвинівка Біловодського району Луганської області» та «Генеральний план та план зонування території (зонінг) с. Плугатар Біловодського району Луганської області».

Глава держави схвалив створення Національного плану вакцинації проти COVID-19, який передбачатиме щеплення більшості дорослого населення України до кінця року

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 року «Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року».

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів України у семиденний строк має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням найкращого міжнародного досвіду.

За минулу добу піротехніки області вилучили 19 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,2 га території в Сєвєродонецькому та Старобільському районах.

Загалом виявлено та вилучено 19 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: одну мінометну міну та 18 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.