Архів новин

07 апреля 2021

Ми не маємо права забувати подвиг, – Сергій Гайдай зустрівся з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 7 квітня, відбулася зустріч керівництва обласної державної адміністрації з представниками міських та районних осередків Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» з обговорення та вирішення актуальних питань соціального та медичного захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На Луганщині перевіряють об’єкти можливої незаконної реалізації паливно-мастильних матеріалів

Перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова робочої групи Олексій Смирнов провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

Він, зокрема, окреслив напрями співпраці представників контролюючих та правоохоронних органів стосовно протидії нелегальному обігу пального.

Також обговорено план спільних дій під час проведення заходів державного нагляду.

Нижньодуванська територіальна громада запрошує на роботу лікаря

У лікарській амбулаторії смт Нижня Дуванка сьогодні вакантна посада лікаря.

Лікар загальної практики сімейної медицини або терапевт, який висловить бажання працювати в вищезгаданій амбулаторії, буде забезпечений житлом (з відповідними підсобними приміщеннями) та земельною ділянкою.

Освоєння новітніх технологій – це еволюційний вибір сучасного світу, – Сергій Гайдай під час відкриття Центру ІТ-рішень

Також Сергій Гайдай та Віктор Мунтяну відкрили Центр ІТ-рішень на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Вирішення конфліктів у громадах, можливості захисту своїх прав та вираження інтересів через різні форми демократії участі

7 квітня в рамках розширеного засідання координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Міцна комунікація в об’єднаних громадах Луганщини як основа ефективного впровадження реформ».

У Гірській та Новоайдарській громадах запрацюють мобільні ЦНАПи

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з керівником Програми ООН з відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяну взяли участь у передачі мобільних ЦНАПів.

Зареєструватись на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень можна буде вже наступного тижня, - Прем’єр-міністр

Виплати в розмірі 8 тисяч гривень громадянам і бізнесу, які постраждали від посилених карантинних обмежень у «червоних зонах», будуть здійснюватися автоматично після подання заявки на порталі або в застосунку «Дія».

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засідання Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що Верховна Рада вже схвалила механізм підтримки громадян та бізнесу, який Уряд розробив на доручення Президента України.

На цьому тижні у громадах Луганщини визначаться із датами завершення опалювального сезону

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та сталого проходження опалювального сезону сьогодні, 7 квітня.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова штабу Олексій Смирнов зробив акцент на питанні заборгованості за спожиті енергоносії та впорядкування договорів відносин між бюджетними установами та постачальниками електроенергії.

СБУ викрила вандала, який понівечив пам’ятник захисникам-добровольцям

Служба безпеки України викрила жителя Луганщини, який у ніч з 4 на 5 квітня понівечив пам’ятний знак «Героям-Добровольцям АТО/ООС» у Лисичанську. Менш ніж за добу співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у нього речові докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Лабораторно підтверджено 254 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще четверо хворих. В Україні – 481

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 79, Рубіжне – 18, Сєвєродонецьк – 39, Біловодський район – 13, Білокуракинський – шість, Кремінський – шість, Марківський – 12, Міловський – два, Новоайдарський – вісім, Новопсковський – 10, Попаснянський – п’ять, Сватівський – 11, Станично-Луганський – шість, Старобільський – 27, Троїцький – 12.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 18 672 випадках.

Одужали – 15 519 (113 за останню добу); лікуються – 2 587 (467 – стаціонарно, 2 120 – амбулаторно).

За три місяці до зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 1,9 мільярда податків і зборів

Протягом січня-березня 2021 року платники регіону перерахували до зведеного бюджету 1 млрд 898,1 млн гривень.

Це на 403 млн гривень більше, ніж у січні-березні минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 970,7 млн гривень. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли на 292 млн гривень.

Президент підписав закон про підтримку малого бізнесу і людей у «червоних» зонах

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» № 1358-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня.

Цей документ був ініційований Главою держави задля підтримки малого бізнесу та людей, які залучені до нього, в умовах посилення карантину.

Перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський ознайомився із проблемами АПК Луганщини

Вчора, 6 квітня, перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський відвідав з робочою поїздкою Луганську область.

Зокрема, він оглянув одну з будівель колишньої Лисичанської лікарні, яку пропонується реконструювати під лабораторію Держпродспоживслужби.