Архів новин

12 апреля 2021

Олена Зеленська ініціювала створення Ради безбар’єрності

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у робочому обговоренні фінального варіанту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, який буде винесено на розгляд уряду 14 квітня. Під час заходу, що відбувся в Кабінеті Міністрів, Олена Зеленська запропонувала створити Раду безбар’єрності.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку поблизу лінії розмежування у Луганській області з 13 по 16 квітня

Для розширення території банківського обслуговування населення, забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КрАЗ.

13 квітня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка Щастинського району;

14 квітня (9:00 – 15:00) – м. Золоте Сєвєродонецького району;

15 квітня (9:00 – 15:00) – смт Нижнє Сєвєродонецького району;

16 квітня (9:00 – 15:00) – м. Золоте Сєвєродонецького району;

Володимир Зеленський підписав закон про врегулювання колекторської діяльності

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості» № 1349-ІХ, який парламент підтримав 19 березня 2021 року.

Документ покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів.

Облдержадміністрацією в 2020 році суттєво підвищено ефективність використання коштів ДФРР – понад 90 %

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації підбито підсумки використання в області коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2020 році.

ДФРР є основним інструментом держави для фінансування соціальних, економічних, інфраструктурних, культурних, спортивних проєктів по всій території країни.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено одну мінометну міну

Протягом минулої доби, 11 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,01 га території у Щастинському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено одну мінометну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент підписав закон щодо покращення умов надання породіллям державної допомоги «пакунок малюка»

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» № 1359-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2021 року.

Лабораторно підтверджено 43 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 30, Рубіжне – три, Кремінський район – три, Марківський – одне, Новоайдарський – одне, Сватівський – два, Троїцький – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 19 540 випадках.

Одужали – 15 896 (12 за останню добу); лікуються – 3 062 (525 – стаціонарно, 2 537 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 741 дитина віком до 17 років. З них одужали – 619.

До 1 вересня пенсії доставлятиме «Укрпошта», далі – переможець конкурсу

Урядом прийнято постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».

Відповідно до неї, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

До його проведення виплату і доставку пенсій проводитиме АТ «Укрпошта».

Понад 1600 жителів області взяли участь у пробному ЗНО-2021

10 квітня відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання, участь в якому на Луганщині взяли 1649 осіб.

Це складає 91,5 % від загальної кількості зареєстрованих.

Всі учасники, які прибули до пункту проведення пробного ЗНО, були допущені до тестування. З ознаками респіраторних хвороб нікого не виявлено.

Тестування в усіх 146 аудиторіях розпочалося своєчасно. За перебігом оцінювання спостерігали сім громадських діячів та два представника ЗМІ.

Усі учасники пробного ЗНО дотримувалися правил процедури, порушень не виявлено.

У Києві проведуть міжнародну виставку-демонстрацію важкої техніки та обладнання

За підтримки Національної асоціації дорожників України та ДП «ДерждорНДІ» 27-29 квітня в Києві планують провести Міжнародну виставку-демонстрацію важкої техніки та обладнання «HD Технополігон-2021» («КиївЕкспоПлаза»).

Захід такого формату – нова сторінка на ринку важкої техніки. Спираючись на кращий європейський досвід проведення професійних подій такого формату, створюється найбільший у країні (понад 10 000 кв. м) демонстраційний майданчик техніки і обладнання комунального, будівельного та дорожнього призначення.