Архів новин

30 апреля 2021

Переконаний, що угоди з Росією не варті й паперу, на якому вони написані, проте сподіваюсь, що наші домовленості будуть «залізобетонними», – Сергій Гайдай на відкритті Почесного консульства Литовської республіки у Луганській області

У місті Сєвєродонецьк відкрито Почесне консульство Литовської республіки у Луганській області.

Почесним консулом Литовської Республіки призначено Робертаса Габуласа, його в урочистій обстановці представив громаді Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

«Для мене велика честь представляти свою державу в Україні, яка є не тільки нашим партнером, але й другом. Гасло «Разом до перемоги!» – це в нашій країні звучить як аксіома. І не тільки для уряду, а й для пересічних громадян», – звернувся він до учасників заходу.

За Державною стратегією регіонального розвитку вже передбачено створення шести програм

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні Урядового комітету з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров’я, захисту довкілля, економічної, фінансової, правової політики та правоохоронної діяльності. 

Під час засідання, яке відбулося у форматі онлайн, розглянуто питання реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021–2027 роки.

Обласна влада наполягає на посиленні виконання заходів із попередження виникнення пожеж

Це та низку інших питань розглянули на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 30 квітня.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, впровадженню заходів, передбачених Планом дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2021 року, необхідно приділити особливу увагу – ситуація, яка сталася в регіоні минулоріч, не повинна повторюватися.

Шановні співробітники та ветерани прикордонної служби України!

Вітаю вас з професійним святом - Днем прикордонника України!

Восьмий рік в умовах російської збройної агресії прикордонники разом з військовими стримують ворога на передових позиціях лінії розмежування та державного кордону. Саме прикордонники Луганщини першими приймали бої проти озброєних найманців в червні 2014 р.Героїзм та звитяга, проявлені службовцями Луганського прикордонного загону під час оборони об’єкту від терористів, надихнули та слугували прикладом для тисяч патріотів, що стали на захист нашої держави.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 32 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 29 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,87 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 13 артилерійських снарядів й 19 мінометних мін.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Лабораторно підтверджено 236 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще дев’ять хворих. В Україні – 307

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 38, Рубіжне – 28, Сєвєродонецьк – 45, Біловодський район – два,  Білокуракинський – три, Кремінський – 17, Марківський – чотири, Міловський – 10, Новоайдарський – шість, Новопсковський – 12, Попаснянський – 10, Сватівський – 15, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 27, Троїцький – 14.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 23 450 випадках.

Одужали – 18 798 (271 за останню добу); лікуються – 3 933 (598 – стаціонарно, 3 335 – амбулаторно).

Увага! Оголошення

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 286 від 29.04.2021 Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація оголошує проведення конкурсів на зайняття посад керівників закладів загальної середньої освіти, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області.

Глава держави підписав закон про відновлення виплати лікарняних

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності» № 1380-ІХ, який парламент ухвалив 13 квітня поточного року.

Документ повертає людям право на отримання матеріальної допомоги з Фонду соціального страхування України у період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві (так званих лікарняних).

Затверджено новий порядок прийому осіб з тимчасово окупованих територій

Для організації вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» затверджено новий Порядок прийому осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Це дозволить у повній мірі реалізувати право дітей на: