Архів новин

14 апреля 2021

Луганщина розпочинає протистояти кривдникам

У Новоайдарі заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті спеціалізованого приміщення для проведення корекційних програм із особами, які вчиняють домашнє насильство.

Кабінет створено на базі КУ «Новоайдарський центр надання соціальних послуг» завдяки співпраці місцевих органів влади з Агентством ООН у справах біженців в Україні (UNHCR Ukraine).

На виконання завдання Президента України уряд затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року

На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Також під час засідання уряд підтримав пропозицію дружини Глави держави щодо створення Ради безбар’єрності, яка здійснюватиме моніторинг та контроль виконання цієї Стратегії.

Учні 11-х класів у цьому навчальному році звільняються від проходження підсумкової атестації

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Відповідний закон № 5014 ухвалила Верховна Рада України.

Ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Також це уможливить отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

Лабораторно підтверджено 321 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих. В Україні – 467

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 76, Рубіжне – 20, Сєвєродонецьк – 75, Біловодський район – 22, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – одне, Марківський – чотири, Міловський – п’ять, Новоайдарський – 19, Новопсковський – 14, Попаснянський – шість, Сватівський – 19, Станично-Луганський – 20, Старобільський – 33, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 20 113 випадках.

Одужали – 16 245 (208 за останню добу); лікуються – 3 273 (545 – стаціонарно, 2 728 – амбулаторно).

Представлено проєкт порядку використання коштів державної підтримки виробників органічної сільгосппродукції

Документ розглянуто під час засідання «круглого столу» за темою «Підтримка органічного виробництва в Україні: механізм 2021 року та нові перспективні напрями».

У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін та його заступник Любов Безкоровайна.

Під час засідання, зокрема, представлено проєкт Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки виробників органічної сільськогосподарської продукції у 2021 році.

Увага! Оголошення!

У Луганській обласній загальнополітичній газеті «ЛУГАНЩИНА.ЮА» (№ 11 від 14.04.2021) опубліковано текст наказу управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації від 15.03.2021 № 29 «Про внесення змін до наказу Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації від 30 грудня 2016 року № 177-СЄВ».

Із додатками до Наказу можна ознайомитися за посиланнями:

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 68 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,82 га території у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін й 32 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На капітальний ремонт 11 об’єктів транспортної інфраструктури Луганщини спрямують кошти обласного бюджету, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив про затвердження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у 2021 році.

На Луганщині до бюджету перераховано понад 900 мільйонів ЄСВ

У січні-березні 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 900,5 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 63,6 млн гривень або на 14,5 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Центри зайнятості Луганщини готові приймати електронні документи через портал «Дія»

За пропозиції Міністерства цифрової трансформації в Україні стали доступні цифрові документи, які можна використовувати через додаток «Дія», і які згодом повинні замінити собою свої паперові аналоги.

Із 15 квітня до 31 липня буде впроваджено пілот, під час якого фахівці центрів зайнятості прийматимуть за зверненням осіб документи в електронному вигляді через Єдиний веб-портал електронних послуг «Дія».