Архів новин

21 апреля 2021

Кооператив «Овочі станичників»: сучасне рослинництво на «лінії розмежування»

«Овочі станичників» – один з найбільш успішних кооперативів на Луганщині. До нього входять вже 135 жителів Станично-Луганського району. Всього ж у Луганській області зареєстровано 39 кооперативiв, але працюють з них  лише 20», – повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

В рамках моніторингу діяльності цього агропідприємства вона разом із консультантом плодо-овочевого сектору програми «Економічна підтримка східної України» (USAID) Олександром Карельсоном відвідала  низку приватних господарств.

Якість надання медико-соціальної допомоги хворим туберкульоз та ВІЛ/СНІД – підвищилась, захворюваність – зменшилась, - обласна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу підбила підсумки роботи

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. На заході підбито роботи щодо протидії захворюваності населення Луганської області за 2020 рік та за перший квартал 2021 року, а також визначено подальші кроки у напрямку вирішення нагальних проблем.

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca-SKBio проти COVID-19

Вчора, 20 квітня 2021 року, Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca-SKBio для екстреного медичного застосування.

Це вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, яка виробляється в Республіці Корея (SK Bioscience Co. Ltd) і має торговельну назву AstraZeneca-SKBio.

Вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

За минулу добу піротехніками області вилучено 52 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 20 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,68 га території в Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Загалом виявлено та вилучено 52 одиниці вибухонебезпечних предметів.

А саме: 14 артилерійських снарядів, 15 мінометних мін, 13 гранат та 10 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт. Категорично забороняється:

На Луганщині провели діалог щодо удосконалення проекту закону «Про державну політику перехідного періоду»

У місті Щастя відбулося громадське обговорення пропозицій щодо внесення змін до проекту закону «Про державну політику перехідного періоду». Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Лабораторно підтверджено 336 нових випадків COVID-19 в області – це антирекорд. Від ускладнень померло ще шестеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 85, Рубіжне – 20, Сєвєродонецьк – 47, Біловодський район – 17, Білокуракинський – 14, Кремінський – п’ять, Марківський – дев’ять, Міловський – шість, Новоайдарський –20, Новопсковський – 12, Попаснянський – 15, Сватівський – вісім, Станично-Луганський – дев’ять, Старобільський – 55, Троїцький – 14.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 21 579 випадках.

Одужали – 16 948 (83 за останню добу); лікуються – 3 985 (606 – стаціонарно, 3 379 – амбулаторно).

У Гірському ремонтують міст

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» на Луганщині триває ремонт мостів та штучних споруд.

Зокрема, три штучні споруди відновлять на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.

Йдеться про капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на км 192+862, мосту на км 182+933, мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське).

Так, на мосту через річку Біленька вищеназваної дороги у Гірському вже працюють мостобудівники ТОВ «Укрбуд-проект-реконструкція» (Київ).

До уваги людей, що вакцинувалися першою дозою Covishield/AstraZeneca

Щеплення другою дозою відбуватиметься через 12 тижнів після першої!

Про час та місце вакцинації від COVID-19 вас повідомлять за контактним номером, який ви залишили під час щеплення.

За результатами досліджень, опублікованих у медичному журналі The Lancet в березні цього року, ефективність вакцини AstraZeneca  після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше, зростала до 81,3 %.

Звернення Президента України щодо безпекової ситуації в державі

Шановні громадяни України! 

У житті є моменти, коли треба поговорити відверто, спокійно, без поспіху, не відволікаючись на мобільний телефон. Не послухати, а почути. Не краєм вуха, а всім серцем. Коли всі ми маємо налаштуватися на єдину хвилю щодо найголовніших питань, що постали сьогодні перед Україною.