Архів новин

20 апреля 2021

СБУ виявила схрон диверсійно-розвідувальної групи «ЛНР»

Служба безпеки України виявила у Луганській області прихований арсенал зі зброєю і боєприпасами диверсанта незаконних збройних формувань, який перебуває у розшуку. Серед вилученого – бойові елементи протитанкового ракетного комплексу «Конкурс».

Тайник було облаштовано у господарчому приміщенні та подвір’ї приватного будинку у місті Привілля. У схованці співробітники СБУ, серед іншого, виявили:

•        60 гранатометних пострілів;

•        2 реактивні протитанкові гранати РПГ-22;

•        дві протитанкові гранати;

•        ручну кумулятивну гранату;

На Луганщині організовані командно-штабні навчання щодо ліквідації пожеж

В облдержадміністрації 20 квітня проведено командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

«Під час заходу ми відпрацювали дії органів управління та сил місцевої ланки територіальної підсистеми при ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в природній екосистемі», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Триває конкурс місцевих проєктів «Наша громада»

29 березня телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) оголосили конкурс місцевих проєктів «Наша громада».

Мета конкурсу - підтримати активні та дієві громади, розповісти на національному рівні про місцеві досягнення і зміни у селах та малих містах, показати успішні ініціативи та фінансово підтримати обрану громаду у реалізації проєкту.

Обласна влада переймається проблемами надання соціальних та медичних послуг для осіб з інвалідністю в умовах пандемії COVID-19

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинської взяла участь у нараді Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в режимі ZOOM-конференції. Головною темою обговорень стало питання доступності для осіб з інвалідністю медичних та соціальних послуг під час введення карантинних обмежень, пов’язаних із COVID-19.

Піротехніками в Луганській області виявлено та вилучено 66 боєприпасів

Протягом минулої доби, 19 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 10,1 га території області у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 39 артилерійських снарядів та 27 гранат.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Президент закликає малих підприємців і працівників у «червоних» зонах подавати заявки на порталі «Дія» для отримання державної допомоги

Відповідно до ініціативи Президента України Володимира Зеленського, на Єдиному порталі державних послуг «Дія» розпочалася реєстрація заявок на отримання державної допомоги для фізичних осіб – підприємців і найманих працівників, які були змушені припинити свою діяльність у зв’язку з посиленням карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

В Луганській області почали щеплення від коронавірусу вакциною Coronavac

В Луганську область надійшло 800 доз вакцини Coronavac китайського виробництва для захисту від коронавірусної інфекції маломобільних людей, осіб, які доглядають за ними, працівників освіти, що братимуть участь в ЗНО. Вакцина надійшла з розрахунком ревакцинації в 28-денний термін для 400 осіб.

Лабораторно підтверджено 188 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 15 хворих. В Україні – 367

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 31, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 46, Біловодський район – 10, Білокуракинський – два, Кремінський – чотири, Марківський – сім, Міловський – два, Новопсковський – 28, Попаснянський – 15, Сватівський – 10, Станично-Луганський – 11, Старобільський – 14, Троїцький – шість.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 21 243 випадках.

Одужали – 16 865 (192 за останню добу); лікуються – 3 738 (618 – стаціонарно, 3 120 – амбулаторно).

Сергій Гайдай: усі громади Луганщини, в яких є потреба, подали заявки на підключення закладів соціального призначення до швидкісного Інтернету

Про це голова облдержадміністрації повідомив під час зустрічі в онлайн форматі з представниками ПАТ «Укртелеком» сьогодні, 20 квітня.

Так, держбюджетом на цей рік передбачено 500 мільйонів гривень за програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Уряд дозволив громадам використовувати залишки освітньої субвенції на організацію безпечного освітнього процесу

Громадам надано право використовувати залишки коштів освітньої субвенції 2020 року на закупівлю засобів захисту, дезінфекторів та ремонт шкільних їдалень.

Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» оприлюднено

на Урядовому порталі.

Малий та середній бізнес зможе отримати пільгове кредитування на 100 мільйонів доларів у рамках нової кредитної програми МБРР

Ухвалено постанову Кабінету Міністрів України про «Деякі питання реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проєкту «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проєкту доступу до довготермінового фінансування».

Зокрема, передбачено залучення кредиту від МБРР в розмірі 100 млн дол. США для надання експортоорієнтованим малим та середнім підприємствам доступу до довготермінового фінансування.