Архів новин

19 апреля 2021

Сергій Гайдай зустрівся з делегацією Данської Групи з розмінування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з делегацією Данської Ради у справах біженців - Данської Групи з розмінування (DRC-DDG)  на чолі з головою Програми Протимінної діяльності Альмедіною Мусіч.

У районі ООС кіберфахівці СБУ припинили несанкціоноване втручання в роботу радіоелектронних мереж підрозділів ЗСУ

У  Луганській області кіберфахівці Служби безпеки України виявили та припинили несанкціоноване втручання в роботу радіоелектронних мереж підрозділів Операції об’єднаних сил.

Оперативники отримали дані про те, що в Старобільську невідомі особи незаконно використовували радіоелектронне обладнання на радіочастотах, що належать Збройним Силам України. Цей частотний діапазон заборонений для використання цивільними особами. Протиправні дії могли спричинити блокування та нестабільну роботу каналів керування військами.

В органах влади Луганщини вдосконалюють систему електронного документообігу

Зокрема, і в Луганській облдержадміністрації, де сьогодні презентовано план заходів проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» щодо впровадження удосконаленої системи електронного документообігу.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов зазначив, що зустрічі передувала копітка робота у співпраці з відповідним проєктом USAID в рамках нещодавно підписаного з обласною владою меморандуму.

Лабораторно підтверджено 47 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих. В Україні - 214

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 23, Рубіжне – сім, Кремінський район – три, Марківський – одне, Міловський – два, Сватівський – одне, Троїцький – 10.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 21 055 випадках.

Одужали – 16 673 (1 за останню добу); лікуються – 3 757 (617 – стаціонарно, 3 140 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 814 дітей віком до 17 років. З них одужали – 652.

Оператори зв’язку надали безкоштовний доступ до інтернету медикам, що вакцинують проти COVID-19

Оператори мобільного зв’язку Vodafone, Київстар та lifecell надали безкоштовний доступ до інтернету та здійснення голосових дзвінків медикам та координаторам, залученим до імунізації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Під час імунізації медики вносять записи про щеплення пацієнтів до електронної системи охорони здоров’я.

Часто мобільним бригадам з імунізації доводиться виїжджати у місця, де немає стаціонарного доступу до інтернету або зв’язку. Тому забезпечення потужним мобільним інтернетом є важливою підтримкою.

Пішов з життя ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Савченко

Луганська обласна державна адміністрація із сумом повідомляє – на 63-му році життя не стало ректора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Сергія Вікторовича Савченка.

У рідному університеті він почав працювати в далекому 1986 році. За ці роки Сергій Вікторович обіймав різні керівні, наукові та викладацькі посади. І скрізь він демонстрував талант ефективного управлінця, яскравого педагога-новатора.

Цьогоріч в області відкрито 22 віддалених робочих місця адміністраторів ЦНАПів

Загалом жителів Луганщини обслуговують у 17 центрах надання адміністративних послуг.

Із них три ЦНАПи – військово-цивільних адміністрацій міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Щастя; п’ять ЦНАПів Рубіжанської, Кремінської, Попаснянської, Сватівської, Старобільської міських рад; вісім –  Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Марківської, Міловської, Новоайдарської, Новопсковської, Троїцької селищних рад; один – Чмирівської сільської ради.

Підприємці Луганщини перерахували до держбюджету майже 500 млн гривень ПДВ

За січень-березень 2021 року юридичні особи та фізичні особи - підприємці регіону спрямували до державного бюджету 492,5 млн гривень податку на додану вартість.

Слід зазначити, що надходження ПДВ за три місяці перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 216,5 млн гривень.

Зокрема, у березні поточного року цей показник склав 201,6 млн гривень. Це на 108,5 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

Оголошення про проведення конкурсу з визначення проєктів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету

1. Проєкти журналістських обмінів повинні бути спрямовані на інтеграцію Луганщини в єдиний інформаційний простір України, відродження інформаційного потенціалу області, донесення правдивої інформації до мешканців західних регіонів про події, що відбуваються на сході України.

2. Перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані обласною державною адміністрацією:

1) створення тематичних теле- та радіопрограм;

2) розробка спільних медіапроєктів у друкованих засобах масової інформації та Інтернет-виданнях.

3. Вимоги до проєктів.