Архів новин

08 апреля 2021

Володимир Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про всеукраїнський референдум» № 1135-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року.

Цей закон був ініційований Главою держави, щоб надати народу право самостійно та безпосередньо, без участі політиків, вирішувати державні питання. Прийняття цього документа було одним з пунктів президентської програми Володимира Зеленського. Його імплементація збільшить можливості громадян брати участь в управлінні державою та дасть змогу істотно знизити напруження в суспільстві щодо складних питань.

Створення національного театру та школи: про що мріють роми Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела зустріч з представниками обласної громадської організації «Ромаї дума» з нагоди відзначення Міжнародного дня ромів.

Не дорогами єдиними: Сергій Гайдай розповів про соціальні об’єкти «Великого будівництва» на Луганщині

Голова Луганської обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай розповів про завдання обласної влади щодо реалізації програми Президента України «Велике будівництво» на 2021-2022 роки. Зокрема, про відновлення спортивних об’єктів, шкіл та дитячих садків.

Перші цьогорічні призовники з Луганщини відправились до лав ЗСУ

Урочистості з нагоди першої у 2021 році відправки призовників на строкову військову службу відбулись сьогодні, 8 квітня, на базі Луганського обласного збірного пункту в Сєвєродонецьку.

30 строковиків з нашої області вже відправились до навчальних центрів міст Житомир, Миколаїв та Київ для здобуття військових професій та подальшого проходження військової служби у Сухопутних військах Збройних Сил України.

Тимошенко анонсував масштабну реконструкцію обласних лікарень за програмою «Велике будівництво»

У другій половині 2021 року розпочнеться масова реконструкція обласних лікарень по всій країні. Про це на форумі «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст» заявив координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він наголосив, що реконструкція приймальних відділень лікарень у рамках президентської програми «Велике будівництво» вже на фінальному етапі. Наступним кроком стане модернізація обласних лікарень.

На Луганщині планується засіяти ярими зерновими культурами на площі 110,1 тис. га

Незважаючи на те, що через пізню весну польові роботи цього року розпочалися дещо пізніше, сільгоспвиробники активно приступають до посівної кампанії.

У 2021 році посів ярих зернових культур прогнозується на площі 110,1 тис. га.

Станом на 7 квітня сільгоспвиробники Луганської області посіяли 15 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що складає 13 % до прогнозу, у тому числі: ярого ячменю -12,6 тис. га (36 %), ярої пшениці 1,5 тис. га (88,2 %), вівса 0,3 тис. га (7,2 %), кукурудзи на зерно 0,6 тис. га (1%). 

 

.

 

До Держархіву Луганщини передані три метричні та історичні книги XІX сторіччя

Державному архіву Луганської області на постійне зберігання представники Сєвєродонецької єпархії Української православної церкви передали три метричні та історичні книги, заведені в середині XІX сторіччя.

Як зазначила заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, в Державному архіві Луганської області на зберіганні знаходилось 2940 метричних книг за 1787-1927 роки. Однак після 2014 року вони залишилися в Луганську.

Сергій Гайдай доповість Головнокомандувачу про безпекову ситуацію на Луганщині

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку на Донбас.

Глава держави відвідає передові позиції, де останнім часом систематично порушується режим всеосяжного та сталого припинення вогню і де внаслідок ворожих обстрілів загинули та були поранені українські захисники. Володимир Зеленський їде на Донбас як Верховний Головнокомандувач, щоб поспілкуватися з військовими та підтримати бойовий дух захисників.

Президент зустрінеться з українськими військовими, які несуть службу на передовій.

Місцеві бюджети Луганщини цьогоріч отримали понад 927 мільйонів гривень

Протягом січня-березня 2021 року до місцевих бюджетів області надійшло 927,4 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 111 млн гривень.

Важливо, що зростання досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 670,5 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем-березнем минулого року більше на 75,1 млн гривень. Єдиного податку надійшло 113,8 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 10,2 млн гривень.

Лабораторно підтверджено 264 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще п’ятеро хворих. В Україні – 464

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 63, Рубіжне – 17, Сєвєродонецьк – 50, Біловодський район – 25, Білокуракинський – сім, Марківський – шість, Міловський – сім, Новоайдарський – 10, Новопсковський – 16, Попаснянський – шість, Сватівський – 14, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 37, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 18 936 випадках.

Одужали – 15 631 (112 за останню добу); лікуються – 2 734 (483 – стаціонарно, 2 251 – амбулаторно).

Уряд розширив державну підтримку аграріїв на 2021 рік

На засіданні Уряду прийнято постанову, яка розширює державну підтримку сільгоспвиробників на 2021 рік шістьма новими програмами.

Таке рішення прийнято в рамках реалізації Закону України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки аграріїв.

Нові програми дозволять забезпечити стабільність діяльності аграріїв та збільшення виробництва. Це, в свою чергу, покращить продовольчу безпеку держави та доступність товарів для кінцевого споживача.

Серед нових програм підтримки АПК:

На першості країни серед скелелазів юнак з Луганщини здобув бронзу

На початку квітня в Києві відбувся чемпіонат України зі скелелазіння серед юнаків.

Спортсмени змагалися у таких вікових категоріях: юнаки і дівчата 10-11 років, юнаки і дівчата 12-13 років.

За результатами серед юнаків 2008-2009 р. н. третє місце виборов Микита Абрамкін.

Вітаємо!

Майже 250 тисяч жителів області отримують пенсію через банки

Станом на березень в Луганській області кількість пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через поштові відділення Укрпошти, становить 79 239 осіб, та 247 172 особи, яким перераховують ці кошти на карткові рахунки банків.

Як повідомляють у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Луганській області, пенсійну картку можуть оформити: