Архів новин

22 апреля 2021

Ми прискоримо початок будівництва нового терміналу на державному кордоні в Міловому, – Сергій Гайдай

Про це голова облдержадміністрації заявив сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою в Міловській громаді.

«На цьому міждержавному пункті пропуску ми плануємо покращити рівень надання послуг – вже є проєкт будівництва нового терміналу. Наразі вирішуємо питання переоформлення двох земельних ділянок. Найближчим часом особисто передам копії відповідних звернень до керівника митної служби, щоб прискорити розв’язання цієї проблеми. Потім можна буде розпочинати будівельні роботи», – акцентував Сергій Гайдай.

До 8 травня в Міловому збудують пам’ятний Дзвін

Очільник Луганщини Сергій Гайдай та народний депутат України Олексій Кузнєцов оглянули місце, де буде розташований цей пам’ятний знак у Міловому.

«Майже рік тому тут, в Міловому, був Президент Володимир Зеленський, який доручив встановити Дзвін у пам'ять за загиблими. Коли скінчиться ця неоголошена війна, нам доведеться багато кого пробачити. Та це буде дуже важко. Тому Дзвін примирення є дуже знаковим», – наголосив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай на Міловщині перевірив якість ремонту державних та місцевих доріг

Із перевірки ремонтних робіт на автодорозі між Старобільськом та Міловим розпочав сьогодні, 22 квітня, робочу поїздку голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Перебуваючи на Міловщині, він наголосив, що відбудова будь-якої ділянки доріг на Луганщині є вкрай важливою: «Майже всі вони були в незадовільному стані. Тому до програми Президента України «Велике будівництво» ми включили відновлення сотень кілометрів автошляхів».

Триває посівна кампанія ярих зернових та зернобобових культур на Луганщині

У цьому році посів ярих зернових культур прогнозується на площі 110,1 тис. га.

На цей час сільгоспвиробники області посіяли 44,1 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що складає 40,1 % до прогнозу.

У тому числі: ярого ячменю –37,5 тис. га (107,2 %), ярої пшениці – 1,7 тис. га (100 %), вівса – 2,7 тис. га (74,2 %), гороху – 1,3 тис. га (37,3 %), кукурудзи на зерно – 1,0 тис. га (1,6 %). 

Більшість господарств розпочали сівбу соняшнику. Посіяно вже 21,0 тис. га (5,3 %).

Проблемні питання, з якими стикаються жителі тимчасово окупованих територій, обговорено на засіданні «круглого столу»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в онлайн засіданні «круглого столу» за темою: «Стан дотримання прав та свобод людини і громадянина на тимчасово окупованих територіях та лінії зіткнення».

Компанії з понад 50 охочими вакцинуватися можуть записатися на щеплення – Віктор Ляшко

Компанії з понад 50 охочими вакцинуватися можуть записатися на щеплення – Віктор Ляшко

Організовані колективи, що мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих вакцинуватися, можуть записати їх в чергу на щеплення проти COVID-19. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Залишити заявку на виїзд мобільної бригади з імунізації до колективу можна за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. Організовані колективи мають заздалегідь призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації.

Ситуація контрольована. Я прошу містян зберігати спокій, – Сергій Гайдай щодо загоряння в Рубіжному

У місті Рубіжне сталася пожежа на території однієї з військових частин.

За попередніми даними, сталося займання бензовозу. На місці події працюють відповідні служби для ліквідації загоряння.

«Ситуація контрольована. Я прошу містян зберігати спокій», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Уряд встановив розміри допомоги на санаторно-курортне лікування чорнобильців на 2021 рік

Уряд ухвалив рішення щодо встановлення у 2021 році наступних розмірів грошової допомоги для забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, шляхом виплати компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку:

особам, віднесеним до категорії 1, ‒ 8 262 грн;

особам віднесеним до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) –25 130 грн;

Лабораторно підтверджено 304 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще семеро хворих. В Україні – 470

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 48, Рубіжне – 19, Сєвєродонецьк – 68, Біловодський район – 20, Білокуракинський – сім, Кремінський – 20, Марківський – два, Міловський – три, Новоайдарський – 17, Новопсковський – 11, Попаснянський – вісім, Сватівський – 11, Станично-Луганський – одне, Старобільський – 51, Троїцький – 18.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 21 883 випадках.

Одужали – 17 153 (205 за останню добу); лікуються – 4 077 (561 – стаціонарно, 3 516 – амбулаторно).

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 68 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 21 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,83 га місцевості у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 68 артилерійських снарядів, 14 мінометних мін, а також 10 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Глава держави підписав низку законів щодо захисту українців, які мають борги за кредитами в іноземній валюті

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.

Документ покликаний захистити позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами, серед іншого, через збройну агресію проти України.

Місцеві громади Луганщини отримали майже 114 мільйонів гривень єдиного податку

Протягом січня-березня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 113,8 мільйонів гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 66,4 мільйони гривень сплачена фізичними особами-підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 9,6 мільйони гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 37,8 мільйонів гривень.

У порівнянні з показниками січня-березня 2020-го року надходження єдиного податку збільшились на 10,2 мільйони гривень або на 9,8%.