Архів новин

06 апреля 2021

У Старобільській громаді буде створено сучасний агрологістичний хаб

Про це в рамках реалізації проєкту «3В»: «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження» укладено Меморандум між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Старобільською міською радою.

Вручення Меморандуму Старобільському міському голові Яні Литвиновій відбулось під час робочої поїздки до Луганської області першого заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислава Замлинського.

Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу – Володимир Зеленський

Україна уклала договір з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, про що у лютому домовлялися Президент України Володимир Зеленський та головний виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла.

СБУ повідомила про підозру керівниці підприємства щодо постачання продовольства бойовикам

Служба безпеки України викрила керівницю підприємства в ОРДЛО на матеріальному забезпеченні незаконних збройних формувань.

Встановлено гуртове постачання продтоварів бойовикам і перерахування на їхню користь майже мільйона гривень у вигляді «податків».

Зловмисницю оголошено у загальнодержавний розшук.

Майже 8500 осіб на Луганщині отримали щеплення від COVID-19, вакцинують дев’ять мобільних бригад та 52 стаціонарні пункти, – брифінг

Про проведення в області кампанії з вакцинації проти COVID-19 на пресбрифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Він нагадав, що наразі в області триває І та ІІ етапи щеплення. Перша партія вакцини AstraZeneca/Covishield на Луганщину надійшла 25 лютого. Загалом отримано 14 300 доз, із них 6800 розподілено для військових, задіяних в ООС.

ГО "Кризька сільська організація "Промінь" шукає партнерів та небайдужих до розвитку сільської території громадян.

Задля розвитку громади було вирішено створити підприємство з соціальною складовою. Тож вже розроблено проєкт статуту "Підприємства об'єднання громадян "Промінь". Це перший крок.

Активісти звертаються за фінансовою допомогою, адже створення підприємства неможливе без статутного капіталу.

Будь-яку суму можна внести за реквізитами: ГО "Кризька сільська організація "Промінь" код ЄДРПОУ 37587053, Луганське обласне управління АТ "Ощадбанк", МФО 304665 рахунок UA613046650000026007300520011.

Лабораторно підтверджено 217 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще дев’ять хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 57, Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – 18, Біловодський район – 20, Білокуракинський – 10, Кремінський – одне, Марківський – 14, Міловський – три, Новоайдарський – 15, Новопсковський – 17, Попаснянський – 16, Сватівський – 17, Станично-Луганський – 12, Старобільський – дев’ять, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 18 418 випадках.

Одужали – 15 406 (144 за останню добу); лікуються – 2 450 (467 – стаціонарно, 1 983 – амбулаторно).

Майже 5800 жителів Луганщини візьмуть участь у ЗНО-2021

Про організацію в області зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році під час апаратної наради розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що на цей навчальний рік на Луганщині розроблено низку заходів щодо якісної підготовки до ЗНО з урахуванням протиепідемічних заходів.

Медзаклади Луганщини подали 85 пропозицій на розгляд НСЗУ щодо надання пріоритетних послуг для мешканців регіону

Стан укладання договорів про медичне обслуговування населення закладами охорони здоров’я області з Національною службою здоров’я України на 2021 рік обговорили на апаратній нараді під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова. З інформацією виступив директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв.

За його словами, комунальні некомерційні підприємства, що працюють за договорами із Національною службою здоров’я України, повинні надати пропозиції на укладання договорів про медичне обслуговування населення на II-IV квартал 2021 року.

Цьогоріч місцеві бюджети Луганщини отримали 3,2 мільйона від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-березень 2021 року казна Луганської області поповнилася на 3,2 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на 1 квітня на Луганщині здійснюють діяльність 1305 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

У січні-березні видано 770 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 59 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.