Прес-центр6 квітня 2021, 10:04

Майже 5800 жителів Луганщини візьмуть участь у ЗНО-2021

Про організацію в області зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році під час апаратної наради розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що на цей навчальний рік на Луганщині розроблено низку заходів щодо якісної підготовки до ЗНО з урахуванням протиепідемічних заходів.

«Ми створимо безпечні та комфортні умови на пунктах проведення ЗНО завдяки скоординованим діям усіх структур та організацій, залучених до проведення тестування в 2021 році. Це питання повинно знаходитись під постійним особистим контролем керівників органів місцевого самоврядування», – наголосив Юрій Стецюк.

Спікер нагадав, що реєстрація на пробне ЗНО відбувалася із 5 по 19 січня. Тестування заплановане на 10 квітня. На Луганщині участь у пробному ЗНО-2021 візьмуть 1803 особи.

З них: 1381 учень 11 класів та 230 учнів 10 класів закладів загальної середньої освіти, 76 учнів закладів професійної освіти, 74 студенти закладів фахової передвищої освіти, 42 випускники минулих років.

Для проведення пробного ЗНО в області створено 11 пунктів – у Рубіжному, Сватовому, Старобільську, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Біловодську, Білокуракиному, Новопскові, Широкому Щастинського району.

Юрій Стецюк зауважив, що реєстрація для участі в основній сесії ЗНО відбувалася з 1 лютого по 5 березня.

Важливо, що всім учасникам, які не змогли своєчасно відправити реєстраційні документи з об’єктивних причин, надається ще одна можливість зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО з 6 до 18 травня.

Для участі у ЗНО зареєстровано 5793 учасники. Це – 3346 випускників закладів загальної середньої освіти, 995 випускників закладів професійної освіти, 697 випускників закладів фахової передвищої освіти, 755 випускників минулих років.

Основну сесію буде проведено з 21 травня до 15 червня. Для цього вже створено 33 пункти проведення ЗНО: у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Старобільську, Рубіжному, Сватовому, Біловодську, Новоайдарі, Станиці Луганській. Для забезпечення їх належного функціонування буде залучено понад 1400 педагогічних працівників.

Додаткову сесію проведуть з 29 червня на одному пункті, який працюватиме в Сєвєродонецьку.

Крім того, у Сєвєродонецьку діятимуть пункти перевірки завдань ЗНО відкритої форми з розгорнутою відповіддю з математики, української мови та української мови і літератури, де будуть задіяні педагогічні працівники, які мають достатній педагогічний досвід та зможуть забезпечити якісну перевірку відкритої форми завдань ЗНО.

Пункти тестування будуть оснащені антисептиками, рідким милом, паперовими рушниками, засобами для миття підлоги та поверхонь тощо.