Архів новин

02 апреля 2021

Сергій Гайдай розповів парламентарям, як Луганщина протидіє російській інформаційній агресії

«Усі сім років війни заходи щодо захисту інформаційного простору Луганщини фінансувались виключно з бюджету області. РТПС «Комишуваха» - єдиний об’єкт інформаційної інфраструктури в області, який створюється за рахунок коштів з державного бюджету. Але й цей проєкт довелось дофінансовувати», - повідомив Сергій Гайдай учасникам комітетських слухань «Про забезпечення стабільного українського мовлення та тимчасово окуповані та прикордонні території України».

Ви – те майбутнє, за яке необхідно боротися, – Сергій Гайдай зустрівся з переможцями конкурсу «Молода людина Луганщини – 2020»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій церемонії нагородження переможців XІІІ обласного конкурсу «Молода людина Луганщини – 2020».

Перед церемонією очільник облдержадміністрації наголосив: «Я повністю погоджуюся з тим, що дуже важко бути патріотом Луганщини, адже це складний у всіх відношеннях регіон. Проте ви вірите у цю землю, у цих людей, продовжуєте працювати задля нашого краю. Я переконаний у тому, що ви – те майбутнє, за яке необхідно боротися».

Сьогодні - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Ця дата, 2 квітня, затверджена Генеральною Асамблеєю ООН 18 грудня 2007 року.

Сьогодні людей в різних країнах закликають згадати про проблеми людей з аутизмом і про те, чого можуть досягти ці люди, якщо суспільство буде їх підтримувати.

На жаль, у нашому суспільстві існує чимало стереотипів, які є результатом дезінформації.

Дружина Президента України Олена Зеленська виступила з ініціативою говорити про аутизм голосно та відкрито, прагнути максимальної толерантності.

В облдержадміністрації відбулось перше засідання оперативного штабу по боротьбі з пожежами

В облдержадміністрації відбулось перше засідання штабу по боротьбі з пожежами

65 організаторам незаконного референдуму 2014 року, викритих СБУ, повідомлено про підозру, ще 30 засуджено

З початку 2021 року за матеріалами Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях 65 організаторам фейкового референдуму 2014 року повідомлено про підозру. Ще 30 вже засуджено за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.    

При оформленні податкової знижки до витрат платника податків включають суму, перераховану як благодійність на протидію COVID-19

До витрат платника податків, понесених з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби, за результатами 2020 року включатиметься сума коштів або вартість товарів, які добровільно перераховані (передані) як благодійність, зокрема, відповідним організаціям та/або органам виконавчої влади, закладам охорони здоров'я тощо.

Лабораторно підтверджено 187 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло 12 хворих. В Україні – 433

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 42, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 45, Біловодський район – 10, Білокуракинський – 12, Кремінський – п’ять, Марківський – шість, Міловський – одне, Новоайдарський – шість, Новопсковський – 10, Попаснянський – чотири, Сватівський – вісім, Старобільський – 32, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 17 879 випадках.

Одужали – 15 181 (118 за останню добу); лікуються – 2 162 (437 – стаціонарно, 1 725 – амбулаторно).

СБУ провела планові антитерористичні навчання у районі операції Об’єднаних Сил

Служба безпеки України провела планові антитерористичні тактико-спеціальні навчання у місті Щастя.

У дводенних тренуваннях взяли участь співробітники СБУ, Збройних Сил України, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Державної прикордонної служби, представники місцевої влади.

Головна мета тренувальних зборів – підвищення рівня міжвідомчої взаємодії в умовах імовірної диверсійної та терористичної загроз, перевірка рівня захищеності стратегічно важливих об’єктів регіону.

Україна отримає майже мільйон додаткових доз вакцини від Pfizer в межах ініціативи COVAX

30 березня 2021 року глобальна ініціатива COVAX повідомила Міністерству охорони здоров’я України про виділення додаткових 947 700 доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які планують доставити в країну до кінця червня.

«Ми отримали додатково підтвердження від глобальної ініціативи COVAX про виділення Україні ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer, яка буде поставлена траншами до кінця червня», — повідомив заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За минулу добу піротехніками області виявлено 35 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,2 га території у Щастинському, Сєвєродонецькому та Сватівському районах.

Загалом виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: 15 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, вісім гранат та один інший вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Велике будівництво: між Містками та Старобільськом відновлюють дорогу

За програмою Президента України «Велике будівництво» на Луганщині організовано поточний середній ремонт автомобільної дороги Н-26.

Наразі роботи виконуються на ділянці км 167+000 – 175+000. Вона розпочинається за населеним пунктом Містки в напрямку Старобільська. Підрядник – ТОВ «БК ЄВРОДОР» (місто Дніпро).

Наразі ведеться фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Одночасно приводиться до ладу узбіччя.

Наступний етап – влаштування вирівнюючого шару основи з органо-мінеральної суміші.