Архів новин

16 апреля 2021

Журналісти провідних світових медіа на чолі з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком відвідали район проведення ООС

Група журналістів з The New York Times, Deutsche Welle, Assoсiated Press, Radio France Intеrnational, Agence France-Presse, The Telegraph, Радіо Свобода та Укрінформу на чолі із міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком відвідали Луганщину в рамках прес-туру у район проведення Операції Об’єднаних сил.

П’ять громад Луганщини отримають допомогу у формуванні спроможних освітньої і медичної мереж

Марківська, Шульгинська, Щастинська територіальні громади Луганської області отримають підтримку Програми «U-LEAD з Європою» у формуванні спроможної освітньої мережі, а Новопсковська та Троїцька – у формуванні спроможної мережі первинної медичної допомоги.

Загалом було відібрано на конкурсній основі понад 90 громад по всій Україні.

Під час експертної підтримки ці громади зможуть:

• вивчити та використати досвід громад, що вже здійснили такі кроки, скориставшись їх уроками та слушними порадами;

Україна отримала перші вакцини від COVID-19 в рамках механізму COVAX

Сьогодні, 16 квітня, в Україну доставили перші вакцини в рамках механізму COVAX – безпрецедентної ініціативи світової солідарності щодо забезпечення глобального доступу до вакцин від COVID-19. Це перша поставка в межах ініціативи COVAX в Україну. 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech Україна отримує безоплатно.

Працівниками Луганської філії Концерну РРТ змонтована система відеоспостереження за лісовими масивами в Старобільському районі

На території РРС-РТС Старобільськ Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення

для Державного підприємства «Старобільське лісомисливське господарство» змонтоване телеметричне обладнання на240-метрову вежу.

Це дозволяє організувати постійне відеоспостереження за лісовими масивами в радіусі 30 км.

Завдяки цій технічній новації значно скоротиться час реагування пожежної бригади на місце загоряння.

Лабораторно підтверджено 290 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 12 хворих. В Україні – 438

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 53, Рубіжне – 26, Сєвєродонецьк – 48, Біловодський район – 14, Білокуракинський – дев’ять, Кремінський – сім, Марківський – 10, Міловський – чотири, Новоайдарський – 36, Новопсковський – 17, Попаснянський – вісім, Сватівський – 17, Станично-Луганський – 10, Старобільський – 28, Троїцький – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 20 695 випадках.

Одужали – 16 522 (147 за останню добу); лікуються – 3 561 (562 – стаціонарно, 2 999 – амбулаторно).

Глава держави підписав закон, який прирівнює е-паспорти до паперових

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» № 1368-ІХ, який парламент ухвалив 30 березня 2021 року.

Сьогодні близько 5 млн громадян України користуються е-паспортами (цифровими образами ID-карток) через мобільний додаток порталу державних послуг «Дія».

На Луганщині погоджені обсяги регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Регіональної ради професійної освіти. 

Під час заходу розглянуті й погоджені запропоновані закладами професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти області зміни до прогнозних показників на 2021-2023 роки та обсяги регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів на 2021 рік у кількості: молодші спеціалісти – 863 місця; кваліфіковані робітники – 1785 місць.

Громадами Луганщини розпочато розроблення інвестиційних профілів

Луганською облдержадміністрацією спільно з ПРООН в Україні у межах реалізації завдань Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру розпочато реалізацію проєкту «Розробка інвестиційних профілів громад та положення про залучення інвестицій на місцевому рівні».

Протягом березня 2021 року в рамках цього проєкту проведено відбір пілотних громад у три етапи: інформування громад про проєкт, виявлення зацікавленості та готовності до співпраці, зведення отриманої інформації та ранжування громад.

Президент: РНБО розглянула сім питань, зокрема щодо ситуації на Донбасі, запровадження нових санкцій та розробки законопроекту про олігархів

Під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглядалася безпекова ситуація на Донбасі та питання запровадження нових обмежувальних заходів щодо низки фізичних та юридичних осіб.

Глава держави повідомив, що сьогодні на порядку денному засідання РНБО було сім питань. Найголовніше з них, яке розглядалося в таємному режимі, стосувалося ситуації на сході країни.