Архів новин

26 апреля 2021

Президент підписав закон щодо звільнення учнів загальноосвітніх закладів від проходження ДПА у 2021 році

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19)» (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року)» № 1378-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 13 квітня поточного року.

Громади Луганщини орієнтують ресурси на розвиток інфраструктури та якість освіти

Витрати місцевих бюджетів (загальний та спеціальний фонд з урахуванням міжбюджетних трансфертів) у 2020 році склали 8,9 млрд гривень, що на 2,7 млрд гривень (на 23,35 %) менше від витрат, здійснених у 2019 році. Про це повідомляє Луганський регіональний офіс Програми U-LEAD.

Із зазначеної суми витрати загального фонду у 2020 році склали 6,3 млрд гривень, що на 2,9 млрд гривень (31,56 %) менше 2019 року.

Спортсмени з Луганщини завоювали 22 медалі на чемпіонатах України з кікбоксингу WPKA

Чемпіонат України з кікбоксингу WPKA серед дорослих, юніорів, старших юнаків та юнаків та Чемпіонат України WPKA серед студентів  відбулися у Харкові 22-25 квітня 2021 року.

Серед 418 учасників змагань, Луганську область представляли учні Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем.

За результатами змагань Луганська обласна збірна здобула 22 медалі: 8 золотих, 8 серебряних та 6 бронзових.

В основній сесії ЗНО на Луганщині візьмуть участь 5793 особи

Сьогодні в Сєвєродонецьку відбулася нарада з питань організації проведення ЗНО-2021 у Луганській області.

Її провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Так, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк доповів про особливості організації проведення в Луганській області ЗНО у 2021 році.

Для участі у тестуванні зареєстровано 5793 особи. Серед них: випускники закладів загальної середньої освіти – 3346; професійно-технічної освіти – 995; закладів фахової передвищої освіти – 697; випускників минулих років – 755.

На Луганщині відзначили 35-і роковини аварії на ЧАЕС

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС та покладанні квітів до пам’ятника загиблим ліквідаторам у Сєвєродонецьку.

Громади Луганщини отримали в розпорядження понад 9 мільйонів податку на нерухомість

За січень-березень 2021 року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 9 млн 33,4 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 2 млн 555,9 тис. гривень.

Юридичні особи перерахували 8 млн 190,9 тис. гривень, фізичні особи – 842,5 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Участь у тренінгових програмах із підприємництва стимулюватиме економічну активність ромів Луганщини

В облдержадміністрації відбулася нарада щодо вирішення проблем працевлаштування ромів.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов наголосив на необхідності виконання заходів, які мають бути спрямовані на збільшення економічної активності ромів, через підвищення рівня обізнаності про можливості допомоги в працевлаштуванні або залучення їх до самозайнятості через тренінгові програми щодо підприємництва.

Засновнику громадської організації «РОМАЇ ДУМА» Андрію Миколаєнку надали інформацію про можливості грантової допомоги та актуальні конкурси.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено одну мінометну міну

Протягом минулої доби, 25 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,01 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено одну мінометну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Лабораторно підтверджено 45 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – 12, Біловодський район – шість, Кремінський – шість, Міловський – одне, Попаснянський – чотири, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 22 479 випадках.

Одужали – 17 609 (15 за останню добу); лікуються – 4 196 (608 – стаціонарно, 3 588 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 878 дітей віком до 17 років. З них одужали – 695.

Прозора приватизація на Луганщині – оновлено інвестиційне меню Фонду держмайна

З метою боротьби з корупцією, що є розповсюдженим явищем на державних підприємствах та при управлінні державним майном, залучення прямих інвестицій та інвесторів, як з України, так і з інших країн, залучення додаткових надходжень до бюджету як від продажу, так і, у подальшому, від податкових надходжень від бізнесу, покращення показників роботи підприємств або якості користування майном через пошук ефективного власника, модернізації виробництва або перепрофілювання об’єктів та створення нових робочих місць Фондом державного майна України регулярно оприлюднюється перелік об’єктів приватизації

Квітневий перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проведуть протягом травня-червня

Щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж, передбачений частиною четвертою статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Перерахунок проводиться без додаткового звернення особи до органів ПФУ.