Архів новин

29 апреля 2021

Сергій Гайдай привітав військових-медиків із Великоднем

Очільник Луганщини привітав військових-медиків та бійців, що лікуються у 59-му окремому військовому шпиталі, із прийдешнім Великоднем та передав 100 пасок до свята. Наразі там відновлюють здоров’я 35 захисників України.

«Я завжди намагаюсь допомагати шпиталю. З державного бюджету робити це складно – занадто довга процедура, а реагувати треба швидко. Тому залучаємо спонсорів», - розповів Сергій Гайдай.

До Дня перемоги у Другій Світовій війні у Золотому-4 відновлять пам'ятник «Воїнам-визволителям від фашизму»

В рамках робочої поїздки Сергій Гайдай також відвідав Золоте-4.

Прямуючи до міста, він оглянув хід ремонтних робіт на дорозі «Сєвєродонецьк-Золоте», які відбуваються в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Та метою поїздки була перевірка стану реконструкції пам’ятника «Воїнам-визволителям від фашизму», який має зустріти ветеранів та мешканців міста 8 та 9 травня вже оновленим.

Крім того, очільник Луганщини завітав до Золотівської ЗОШ І-ІІ ступенів №7, у якій заняття не припиняються навіть під обстрілами, та поспілкувався із вчителями.

На Луганщині відбулись масштабні протипожежні навчання

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у сумісному практичному навчанні щодо відпрацювання дій органів управління і сил ГУ ДСНС України у Луганській області, Луганського обласного управління ЛМГ із залученням служб цивільного захисту та місцевих органів влади поблизу Кремінної. У тренуваннях окрім різнопрофільних підрозділів ДСНС взяли участь поліцейські, медики, нацгвардійці, працівники лісомисливських господарств.

Президент підписав закон щодо проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації під час карантину

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо відновлення проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації» № 1365-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2021 року.

Цей закон дає змогу розпочати підготовку та проведення великої приватизації на аукціонах, які були призупинені через обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією COVID-19 з березня 2020 року.

Сергій Гайдай: із кожним днем в людей лишається все менше сумнівів в тому, що NATO – запорука нашої безпеки

Виставку фотографій та плакатів про діяльність NATO у рамках співпраці «Україна-NATO» можна відвідати в Сєвєродонецьку в будівлі облдержадміністрації.

Експозиція почала діяти 29 квітня.

Обласний етап «Джури» цьогоріч відбудеться у дистанційному форматі

Відповідне рішення ухвалене сьогодні під час засідання обласного штабу з організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, звертаючись до членів штабу, зокрема, наголосила, що вже другий рік поспіль ситуація з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 не дозволяє повноцінно здійснювати освітній процес, у тому числі, і проводити другий етап цієї гри.

Контррозвідка СБУ викрила та припинила діяльність агентурної мережі так званої спецслужби «ЛНР»

Контррозвідники СБУ припинили діяльність ворожої агентурної мережі. До угруповання входили громадяни України, які виконували завдання, контрольованого російськими спецслужбами так званого «МДБ ЛНР» у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Встановлено, що ворожі агенти, за грошову винагороду, збирали та передавали своїм кураторам розвідувальну інформацію про розташування, передислокацію, кількість особового складу, озброєння та військову техніку підрозділів ЗС України.

Аграрії Луганщини посіяли понад 51 тисячу га ярих зернових та зернобобових

В області триває посівна кампанія ярих зернових та зернобобових культур.

Станом на сьогодні сільгоспвиробники Луганщини посіяли 51,3 тис. га ярих зернових та зернобобових культур.

Це складає 46,6 % до прогнозу.

Так, ярого ячменю посіяно 37,8 тис. га (107,9 %), ярої пшениці – 1,7 тис. га (100 %), вівса – 2,8 тис. га (76,6 %), гороху – 1,8 тис. га (53,5 %), кукурудзи на зерно 7,3 тис. га (11,9 %).

Крім того, соняшнику посіяно 44,9 тис. га (11,3 %).

Слід зазначити, що аграрії повністю забезпечені насінням, добривами, засобами захисту рослин та паливом.

Лабораторно підтверджений 271 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще 10 хворих. В Україні – 387

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 38, Рубіжне – 14, Сєвєродонецьк – 81, Біловодський район – сім,  Кремінський – 11, Марківський – дев’ять, Новоайдарський – 16, Новопсковський – 16, Попаснянський – 16, Сватівський – 15, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – 21, Троїцький – 23.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 23 214 випадках.

Одужали – 18 527 (208 за останню добу); лікуються – 3 977 (607 – стаціонарно, 3 370 – амбулаторно).

Із 6 травня розпочнеться реєстрація на додаткову сесію ЗНО

Цьогоріч додаткова сесія ЗНО триватиме з 29 червня до 14 липня. Результати буде розміщено на інформаційних сторінках учасників ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти до 23 липня.

Додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання триватиме протягом  6-18 травня

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено шість вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 28 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 11,42 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено два артилерійських снаряди, три гранати, один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Підприємства Луганщини перерахували до бюджету понад 85 мільйонів податку на прибуток

Упродовж січня-березня 2021 року платники регіону спрямували до зведеного бюджету України 85,6 млн гривень податку на прибуток.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку збільшились більш ніж в півтора рази або на 29 млн гривень.

При цьому державний бюджет отримав 73,1 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 12,5 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

У Привільському професійному ліцеї відкрито навчально-виробничий центр зварювальних технологій

Крім того, у цьому навчально-виробничому центрі з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Електрогазозварник» проведено майстер-клас «Зварювання алюмінію в аргоні» з використанням сучасного обладнання.