Архів новин

28 апреля 2021

СБУ виявила нові схрони бойовиків з артилерійськими і танковими снарядами

СБУ виявила у Луганській області два схрони учасників незаконних збройних формувань. Обидві схованки зловмисники заклали влітку 2014 року під час ведення бойових дій проти сил АТО. Серед вилученого – 18 артилерійських снарядів.

Крім того, у схроні, облаштованому на місці колишніх позицій бойовиків у Попаснянському районі, правоохоронці виявили:

•        2 танкові снаряди осколково-фугасної дії;

•        30 гранатометних пострілів;

•        3 реактивні протитанкові гранати;

•        понад 2 тисячі набоїв для кулеметів.

Увага! Оголошення!

У Луганській обласній загальнополітичній газеті «ЛУГАНЩИНА.ЮА» (№ 12 від 28.04.2021) опубліковано текст розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 23.03.2021 № 183 "Про затвердження Порядку та умов проведення конкурсу на укладення угод про відпрацювання не менше трьох років у державних і комунальних закладах охорони здоров’я, що розташовані у сільській місцевості або селищі міського типу Луганської області". 

Із додатками до розпорядження можна ознайомитися за посиланнями:

Уряд затвердив механізм пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб

Відповідний порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів гранту у розмірі 25,5 млн євро, наданих Кредитною Установою для Відбудови (KfW) було затверджено сьогодні, 28 квітня 2021 року, на засіданні  Кабінету Міністрів України.

Проєкт «Велике будівництво» надав роботу для 300 мешканців Луганщини

«Велике будівництво» створює нові робочі місця для мешканців Луганщини. Національна програма забезпечує роботу та гідну зарплату. Фірми-підрядники створюють нові робочі місця та залучають до цього місцеве населення, всього працевлаштовані 300 мешканців Луганської області.

Підрядники, які працюють в Луганській області в рамках проекту на місцях проведення робіт, намагаються залучити місцевих мешканців. Податки від заробітної плати робітників залишаються тут, на Луганщині, отже це сприяє соціальному розвитку території.

У ВПУ № 94 в Лисичанську відкрито новий спортивний майданчик

У рамках волонтерської ініціативи «Sports Spirit» на території Вищого професійного училища № 94 в Лисичанську відбулося відкриття спортивного майданчика для воркауту.

Об’єкт створеного завдяки участі у конкурсі мініініціатив/мініпроєктів від Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» за підтримки Програми розвитку ООН.

Слід зазначити, що цей спортивний майданчик є відкритим для всіх та доступним для людей з інвалідністю.

Катерина Безгинська ще раз нагадала про дотримання карантинних обмежень під час святкування Великодня

1-2 травня православні українці відзначатимуть світле свято Великдень. Цей день є важливим для вірян, і ми поважаємо всі релігійні погляди. Усі звикли у Воскресіння Христове відвідувати храми, але ж маємо з порозумінням віднестися до карантинних обмежень. Пандемія коронавірусу нікуди не зникла, кожного дня від цієї інфекції гинуть люди. Луганська область зараз знаходиться в «помаранчевій» зоні.

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Сергій Гайдай: річний тариф на споживання газу захистить людей від сезонних підвищень цін

Як відомо, 25 квітня всі постачальники оголосити ціну на газ для населення. Це річна, тобто фіксована, ціна, яка до кінця опалювального сезону 2021-2022 років не змінюватиметься.

«Усі ми пам’ятаємо, як минулоріч до сезонного підвищення цін на газ додалися дії окремих газзбутів, які поставили споживачам величезну націнку. Це викликало обурення людей цінами на газ та змусило Уряд втрутитися в ситуацію – запровадити верхню межу в 6,99 гривень. Однак після завершення дії цього обмеження ціни знов почали підійматися», – зауважив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Майже 85 мільйонів гривень перерахували цьогоріч платники податків Луганщини за користування надрами

У січні-березні 2021 року до зведеного бюджету України від платників податків області надійшло 84,6 млн гривень рентної плати за користування надрами.

Крім того, за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води - 7,5 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів - 1,2 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України - 85,2 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

Лабораторно підтверджено 213 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще 13 хворих, з початку пандемії – 700

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 35, Рубіжне – 20, Сєвєродонецьк – 51, Біловодський район – сім,  Білокуракинський – сім, Кремінський – сім, Марківський – п’ять, Міловський – три, Новоайдарський – три, Новопсковський – 13, Попаснянський – сім, Сватівський – 13, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – 35, Троїцький – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 22 943 випадках.

Одужали – 18 319 (247 за останню добу); лікуються – 3 924 (613 – стаціонарно, 3 311 – амбулаторно).

Проведено громадські обговорення та консультації щодо проєкту змін до Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та звіту про його стратегічну екологічну оцінку

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації згідно зі статтями 12 та 13 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» проведено громадські обговорення та консультації щодо проєкту змін до Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та звіту про його стратегічну екологічну оцінку.

У Луганській області працюють 62 пункти щеплення проти COVID-19

На Луганщині з 28 квітня працюють 62 пункти щеплення, в яких можна вакцинуватися проти COVID-19. Всього в Україні 2127 таких пунктів.

Усі вони розташовані в закладах охорони здоров’я, що надають медичні послуги, й обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю.

Наразі в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+. На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру пункту щеплення.