Архів новин

09 апреля 2021

Пробне ЗНО на Луганщині відбудеться 10 квітня

За результатами реєстрації участь у пробному ЗНО-2021 візьмуть 1803 особи.

Серед них 1381 учень 11 класів та 230 учнів 10 класів закладів загальної середньої освіти, 76 учнів закладів професійної, професійно-технічної освіти, 74 студенти закладів фахової передвищої освіти, 42 випускники минулих років.

В області підготовлено 146 аудиторій на 11 пунктах проведення пробного ЗНО в Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Старобільську, Сватовому, Біловодську, Білокуракиному, Новопскові та Широкому.

Найкращі досягнення науки, техніки і технологій: у Києві відбудеться комплексний виставковий захід

Протягом 27-30 квітня 2021 року на території Міжнародного виставкового центру за адресою: м. Київ, Броварський проспект, 15 (ст. метро «Лівобережна», павільон 3, вхід 3-А) пройде комплексний виставковий захід, який поєднує виставки:

Майже 10 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 на Луганщині

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

«Наразі в області провакциновано 9 570 людей. Із них 350 за останню добу. Вони отримують щеплення вакциною CoviShield», – зазначив він та додав, що учора, 8 квітня, Міністерство охорони здоров’я України уклало рамковий договір із компанію «Pfizer» про постачання до нашої країни 10 мільйонів доз упродовж 2021 року.

Бюджет Сєвєродонецької міської територіальної громади отримає 1,6 млн грн – позов обласної прокуратури задоволено у повному обсязі

Позов Луганської обласної прокуратури про стягнення з приватного підприємства до бюджету Сєвєродонецької міської територіальної громади заборгованості за користування 3,4 га землі під торговельним центром задоволено у повному обсязі.

Господарський суд м. Києва підтримав позицію обласної прокуратури та зобов’язав відповідача сплатити 1,6 млн грн боргу за договором оренди земельної ділянки комунальної власності.

Українських священнослужителів щепитимуть на 2 етапі вакцинації проти COVID-19

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) з вакцинокерованих інфекцій «прирівняв» священнослужителів до соціальних працівників. Тепер духівники можуть отримати щеплення проти COVID-19 на 2-му етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти.

«Рекомендувати МОЗ України «прирівняти» служителів офіційно зареєстрованих в Україні церков і релігійних організацій до соціальних працівників», – йдеться в протоколі засідання штабу.

Закон про всеукраїнський референдум дасть змогу збільшити вплив населення до прийняття рішень на всіх рівнях

Цей закон, який учора підписав Президент України, дасть змогу більше залучати людей до прийняття рішень на всіх рівнях, починаючи із державницьких.

Він спрямований, перш за все, на реалізацію конституційних норм щодо всеукраїнського референдуму і забезпечення населенню можливості вирішення питань загальнодержавного значення.

Законом передбачається, що референдум може бути оголошено Президентом чи парламентом України у визначених Конституцією випадках. Предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання:

Піротехніки Луганщини вилучили 32 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 8 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,05 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 32 артилерійських снаряди, дев’ять мінометних мін, 26 гранат та 34 одиниці набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Не стало відомої луганської журналістки Кароліни Полтавської

Із сумом дізнався про трагічну подію – пішла з життя директор НТРК «ІРТА» Кароліна Полтавська.

Двадцять років були віддані роботі у провідному луганському масмедіа.

Які б вона посади не займала, будь то журналіст, редактор, управлінець, менеджер, які б творчі проєкти не засновувала, завжди проявлявся її талант, яскрава обдарованість, харизма особистості. 

Життя Кароліни, як й багатьох моїх земляків, поділилося навпіл: до 2014 року та після.

Лабораторно підтверджено 226 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще шестеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 60, Рубіжне – 15, Сєвєродонецьк – 56, Біловодський район – п’ять, Білокуракинський – шість, Кремінський –12, Марківський – три, Міловський – три, Новоайдарський – 16, Новопсковський – дев’ять, Попаснянський – сім, Сватівський – дев’ять, Станично-Луганський – два, Старобільський – 21, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 19 162 випадках.

Одужали – 15 744 (113 за останню добу); лікуються – 2 841 (505 – стаціонарно, 2 336 – амбулаторно).

Представники влади повинні підтримувати українських воїнів на передовій – Глава держави

Представники влади повинні регулярно відвідувати передові позиції Збройних Сил України в Донецькій та Луганській областях, щоб підтримувати наших захисників, особливо коли на лінії зіткнення спостерігається загострення, заявив Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донбас.

Увага! Оголошено конкурс для участі у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні оголошує конкурсний відбір 15 міст та територіальних громад з усіх областей України для участі у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» на 2021-2024 роки.

Обраним громадам та містам надаватиметься всебічна підтримка для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.