Архів новин

23 апреля 2021

Вже 35 років ми говоримо одні й ті ж слова подяки, але це потрібно, щоб ніколи не повторити цю трагедію знову, – Сергій Гайдай привітав ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Луганщина вшановує подвиг чорнобильців.

«Сьогодні ми згадуємо «мирний атом»,  що спричинив стільки горя, та героїчні вчинки тих, хто його приборкав. Вже 35 років ми говоримо одні й ті ж слова подяки, але це потрібно, щоб ніколи не повторити цю трагедію знову. І кожний рік ми збираємось та будемо збиратись офіційно, адже, хто не пам’ятає минулого – не має майбутнього», – звернувся до ліквідаторів аварії на ЧАЕС очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він вручив керівникам та членам ветеранських організацій «Союз Чорнобиль»  Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 900 мільйонів гривень ПДФО

У січні - березні 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 897,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Це на 97,4 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Місцеві бюджети отримали 670,5 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня - березня минулого року на 75,1 млн гривень.

До державного бюджету за три місяці цього року мобілізовано 227,2 млн гривень ПДФО. У порівнянні з відповідним періодом 2020 року збільшення – на 22,3 млн гривень.

Презентовано Портал спроможності громад

Відбулася презентація інформаційно-аналітичного порталу спроможності громад – стартового майданчика великої інформаційної бази, який дасть змогу аналізувати та оцінювати ситуацію в кожній громаді. Портал створений за підтримки партнера Мінрегіону - Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Більшість українців готові вакцинуватися проти COVID-19 — дослідження ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні презентує результати опитування «Ставлення до вакцинації від COVID-19», проведеного в березні 2021 року дослідницькою агенцією Info Sapiens за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дослідження показало, що про хворобу українці знають не лише з новин: для багатьох COVID-19 — уже особистий досвід. Так, 66 % опитаних стикалися із COVID-19 у своєму оточенні, а 22 % вказали, що хворіли самі. Про те, що хвороба мала тяжкі наслідки для них або людей із близького оточення, розповіли 43 % респондентів.

Лабораторно підтверджено 244 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 16 хворих. В Україні – 434

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 43, Рубіжне – 32, Сєвєродонецьк – 34, Біловодський район – вісім, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – 16, Марківський – два, Новоайдарський – 11, Новопсковський – 12, Попаснянський – шість, Сватівський – дев’ять, Станично-Луганський – 16, Старобільський – 37, Троїцький – 13.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 22 127 випадках.

Одужали – 17 393 (240 за останню добу); лікуються – 4 065 (620 – стаціонарно, 3 445 – амбулаторно).

Відбулося засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

У форматі онлайн відбулося засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків «З питань запобігання та протидії домашньому насильству», яка працює на національному рівні.

Головою Комісії є Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.  До складу включені представники Офісу Президента України, міністерств, урядові уповноважені з питань ґендерної політики та з прав осіб з інвалідністю.

На Луганщині СБУ заблокувала масштабне виробництво та збут контрафактного пального

У Луганській області співробітники СБУ викрили комерційну структуру зі Сватового на збуті контрафактних паливно-мастильних матеріалів власного виробництва.

За даними правоохоронців, фірма мала нелегальні «виробничі потужності», де наймані працівники виготовляли фальсифіковане дизельне пальне.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 63 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 22 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,03 га місцевості у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 25 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін, 25 гранат, один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється: