Архів новин

27 апреля 2021

У Сєвєродонецьку розпочали роботи зі встановлення нового пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС

27 квітня в Сєвєродонецьку розпочалися підготовчі роботи зі встановлення нового пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Пам’ятник «Героям Чорнобиля» буде встановлено на місці пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, розташованого на території учбових корпусів СНУ ім. В. Даля по вул. Донецькій.

Проєкт пам’ятника, визнаний раніше переможцем конкурсу, розроблений членами громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Сєвєродонецька».

Денис Шмигаль: З середини 2020 року в Україні запрацював ринок газу. Головне завдання для Уряду зараз – це встановити зрозумілі, прозорі та справедливі правила на цьому ринку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Прем’єр-міністр України: 

«Для цього з 1 травня в Україні почне працювати так званий річний продукт. Це фіксована ціна на газ, яка буде діяти для українців наступні 12 місяців. Компанії не зможуть її підвищувати. Проте встановлені правила дозволяють газопостачальникам знижувати ціни в межах річного продукту. Тобто, влітку, коли ціна на газ на європейських хабах традиційно почне знижуватися, в українських компаній з’явиться більше можливостей для зниження ціни.

Громади Луганщини обзавелися своїми брендами

У Сєвєродонецьку у бізнес-центрі «Green town» відбулась фінальна стадія презентації брендів громад «Луганщина брендована» в рамках пілотного проєкту «Розробка маркетингових стратегій та брендів громад».

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) в рамках компоненту розвиток місцевого самоврядування та реформа децентралізації влади завершує реалізацію пілотної ініціативи, спрямованої на покращення візуального іміджу сіл, селищ та міст Луганської та Донецької області.

До Луганської області надійшла перша партія вакцини Comirnaty (Pfizer)

1170 доз вакцини призначено для захисту від коронавірусної інфекції співробітників Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, мешканців та працівників інтернатних установ.

Також до області надійшло 9 000 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca, яка призначена для вакцинації людей старше 65 років.

Зазначимо, станом на 26 квітня у Луганській області загалом щеплено 13085 осіб, в тому числі 12560 осіб отримали вакцину Covishield, 525 – Coronavac.

Майже 35 мільйонів гривень грошової допомоги отримають у 2021 році ветерани війни Луганщини

Про це на пресбрифінгу для ЗМІ повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, розповідаючи про соціальний захист ветеранів війни.

Представники ООН та обласна влада консолідують зусилля для моніторингу ситуації поблизу лінії розмежування

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов зустрівся з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

«Обласна влада тісно працює з нашими партнерами. Дякуємо вам за це. Ми пишаємося спільно реалізованими проектами, і сподіваємося, що будемо продовжувати так і далі», – зазначив голова саб-офісу Агентства ООН у справах біженців у місті Слов’янськ Гіоргі Санікідзе та коротко розповів про діяльність організації.

«Люди з різними формами соціального неблагополуччя повинні мати необхідну індивідуальну підтримку в тому середовищі, в якому вони живуть», – Координаційна рада із розвитку психічного здоров’я у Луганській області розглянула проблеми деінституалізації спец

«Пріоритетом державної політики у наданні соціальних послуг є підхід, згідно з яким люди з різними формами соціального неблагополуччя повинні мати необхідну індивідуальну підтримку в тому середовищі, в якому вони живуть, працюють і де легко побачити їх реальні потреби та перевірити якість надання послуги.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено три вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 26 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 21,61 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено дві гранати, а також один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Цьогоріч малому та середньому бізнесу Луганщини надано майже 200 мільйонів гривень кредитів на пільгових умовах

Наразі в області діють 22,5 тис. суб’єктів малого та середнього підприємництва або 99,97 % від загальної кількості суб’єктів господарювання.

Кількість зайнятих в МСП складає 88,7 тис. осіб, що становить 28,8 % до загальної кількості зайнятих працівників в регіоні або 89,8 % до зайнятих в підприємництві.

Частка реалізованої продукції (товарів, послуг) суб’єктами МСП у загальному обсязі реалізованої продукції регіону склала 80,6 %.

Лабораторно підтверджено 251 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще 13 хворих. В Україні – 432

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 70, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – 31, Біловодський район – 12,  Білокуракинський – вісім, Кремінський – два, Марківський – 11, Міловський – три, Новоайдарський – дев’ять, Новопсковський – 21, Попаснянський – 11, Сватівський – 15, Станично-Луганський – сім, Старобільський – 38, Троїцький – вісім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 22 730 випадках.

Одужали – 18 072 (463 за останню добу); лікуються – 3 971 (629 – стаціонарно, 3 342 – амбулаторно).

За місцем фактичного проживання із 1 вересня отримуватимуть пенсії понад 22 тисячі жителів області

На Луганщині пенсії отримують 335 780 осіб. Із них 256 254 – через банківські установи, 79 526 – через Луганську дирекцію АТ «Укрпошта».

ПФУ до 1 вересня проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До цього виплату і доставку пенсій здійснюватиме «Укрпошта».

Тобто, із вересня лише незначна частина пенсіонерів в області матиме право одержувати виплати за місцем фактичного проживання, а саме 22699 осіб. Це:

- люди з інвалідністю І групи;

Перенесено дату проведення Міжнародної виставки-демонстрації важкої техніки та обладнання «HD Технополігон-2021»

Через карантинні обмеження, що діють в Києві та Київській обл., організаторами виставки прийнято рішення про перенесення наймасштабнішої події року у галузі будівництва доріг та демонстрації важкої техніки «HD Технополігон-2021» на 18-20 травня 2021 року.

Захід відбудеться у ВЦ «КиївЕкспоПлаза», с. Березівка, Житомирська траса, вул. Амстердамська, 1.

Нагадаємо, що «HD Технополігон-2021» - це майданчик для демонстрації широких функціональних можливостей спецтехніки в динаміці, тест-драйви та професійні змагання операторів техніки.

Володимир Зеленський закликає до модернізації та осучаснення мирного процесу, щоб остаточно припинити війну на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський закликає до модернізації Мінських домовленостей, досягнутих у 2015 році з метою встановлення миру на Донбасі, а також виступає за посилення ролі США, Великої Британії та Канади у припиненні конфлікту. Про це Глава Української держави розповів у інтерв’ю британській газеті Financial Times.

Володимир Зеленський звертається до західних країн за підтримкою змін до так званої угоди «Мінськ-2», реалізація якої наразі заблокована.