Архів новин

13 апреля 2021

Результати реалізації «Надзвичайної кредитної програми» у Луганській області: відбудовується 31 об’єкт, у планах – ще 11

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з представниками Європейського Союзу взяли участь у онлайн – зустрічі «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України: реконструкція об’єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях».

Пілотний проєкт «Телемедицина» реалізовано у Луганському державному медичному університеті

GoLOCAL та Державний заклад «Луганський державний медичний університет» запровадили пілотний проєкт з телемедицини.

До нього приєднано п’ять лікарень у Троїцькому, Булокуракиному, Новопскові, Новоайдарі, Біловодську, де встановлено спеціальне обладнання для зв’язку з центром телемедицини в  університеті.

В Україні розпочали щеплення проти COVID-19 вакциною CoronaVac

Відсьогодні в Україні розпочалося щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech проти COVID-19.

Для цього Міністерство охорони здоров’я завершило всі необхідні перевірки й тести препарату.

CoronaVac є розробкою відомої у світі компанії Sinovac Biotech. Україна отримала першу партію в обсязі 215 тис. доз цієї вакцини. Всього законтрактувано 1,9 мільйона доз.

Решта, тобто 1,7 мільйона, надійде найближчим часом – протягом квітня-травня цього року.

Десять шкіл, три дитсадки, два спортивних об’єкти відновлять на Луганщині під час «Великого будівництва» у 2021 році, – брифінг

Про це на пресбрифінгу сьогодні, 13 квітня, поінформував заступник начальника управління капітального будівництва Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Роман Абраменко.

На початку від нагадав про вже відновлені школи, садочки та стадіони у рамках програми Президента України «Велике будівництво». На замовлення Департаменту у 2020 році роботи виконувались на 14 об’єктах. Це сім шкіл, чотири стадіони та три дитячі садки.

Лабораторно підтверджено 252 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще вісім хворих. В Україні – 457

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 75, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 23, Біловодський район – 21, Білокуракинський – дев’ять, Марківський – вісім, Міловський – п’ять, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – 36, Попаснянський – три, Сватівський – 16, Старобільський – 41, Троїцький – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 19 792 випадках.

Одужали – 16 037 (141 за останню добу); лікуються – 3 165 (562 – стаціонарно, 2 603 – амбулаторно).

Розпочинається Всеукраїнський конкурс плакатів «Я – Україна!»

14 квітня стартує четвертий Всеукраїнський конкурс плакатів «Я – Україна!» для учасників від 6 до 19 років.

Цьогоріч тематикою Конкурсу є «Здорова нація». Зараз питання збереження здоров'я під час пандемії COVID-19 для всіх актуально та важливо. Тому ключовим завданням Конкурсу є популяризація серед молоді України здорового способу життя та корисних звичок в умовах пандемії.

Фото конкурсного плаката  (формат jpeg) відправляти до 31 травня 2021 (включно) через Реєстраційну форму https://forms.gle/SYJD15SX7F28aVhg8.

Встановлено розміри щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2021 році

Урядом прийнято постанову № 325 «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту і «Про жертви нацистських переслідувань».

Тож, виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2021 році передбачено у таких розмірах:

Затверджено перелік програм і проєктів від Луганщини, які фінансуватимуться із ДФРР цьогоріч

Уряд оперативно затвердив перелік програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

Перелік проєктів затверджено розпорядженням Уряду від 12 квітня 2021 року № 297-р «Про інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку».

Зокрема, для Луганської області передбачено 177 465,505 тис. гривень, у тому числі:

Оновлено Програму єдиного фахового вступного випробування

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено оновлену Програму другого блоку єдиного фахового вступного випробування – тесту з восьми базових правничих дисциплін.

Наразі програму приведено у відповідність до діючого законодавства з урахуванням внесених змін та доповнень.

Зазначимо, що учасники ЄФВВ здаватимуть тести з таких дисциплін: