Прес-центр5 червня 2023, 16:06

Майже 1300 внутрішньо переміщених луганчан за тиждень звернулися до хабів Гірської громади

Крім продуктових наборів, в Києві наші ВПО отримували сімейні гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції та термобілизну від представництва неурядової некомерційної корпорації «Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк».

Відвідувачів консультували спеціалісти Луганського обласного центру зайнятості, благодійного фонду «Право на Захист», лікар.

У Богданівці приймали фахівці Луганського обласного центру зайнятості, працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

У Корсунь-Шевченківському видавалися продуктові набори, допомога від БФ «Восток SOS», дитячі та дорослі підгузки, гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції. ВПО також надавалися юридична допомога та консультації із питань пошкодженого майна.

На Хмельниччині відвідувачі забезпечувалися продуктовими наборами. Крім того, лікарі Норвезького Червоного Хреста здійснювали первинний огляд, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали ліки.

Луганські переселенці на Полтавщині отримували продуктові та гігієнічні набори, одяг, взуття та підгузки. Також надавалася допомога юристами благодійного фонду «Право на захист», спеціалістами пенсійного фонду України у Луганській області, а медична сестра Троїцького центру первинної медико-санітарної допомоги видавала ліки.