Прес-центр18 червня 2020, 15:06

На колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації визначені напрями подальшої роботи

Сьогодні на засіданні колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації розглянуті основні напрями реалізації державної політики у сфері житлово-комунального господарства на території області та пріоритетні шляхи розвитку.

У роботі колегії взяв участь голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Директор Департаменту Віталій Сурай зазначив, що процес реформування у галузі продовжується шляхом реалізації Законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Також він доповів, що на виконанні у структурному підрозділі протягом 2019 року знаходились три програми. А саме: «Регіональна програма поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області», «Регіональна програма «Питна вода Луганщини на 2006-2020 роки» та «Регіональна програма модернізації систем теплопостачання Луганської області на 2017-2020 роки».

За рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, підприємств та інших джерел минулоріч реалізовано низку заходів на загальну суму 77,8 млн гривень.

Віталій Сурай наголосив, що на місцях особливу увагу потрібно приділити фінансуванню заходів регіональних програм із місцевих бюджетів, залученню інвестицій.

На засіданні також розглянуто аспекти проходження опалювального сезону 2019-2020 років та необхідність виконання розроблених заходів з підготовки житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період, перспективи розвитку систем теплопостачання у населених пунктах.

Крім того, у поточному році планується вжити заходів із передачі дільниць РКП «Старобільськвода», КП «Попаснянський районний водоканал» в управління відповідним органів місцевого самоврядування, на території яких підприємства здійснюють свою діяльність, участі в реалізації Програм децентралізації теплопостачання у містах Кремінна, Гірське, Золоте та Рубіжне, сприяти врегулюванню заборгованості теплопостачальних, теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії тощо.

Рішення колегії буде спрямоване виконкомам міських рад, територіальним громадам, райдержадміністраціям.