Прес-центр17 березня 2022, 14:03

Не вірте російським фейкам: гуманітарна допомога жителям Луганщини надається в повному обсязі, у першу чергу – літнім людям і багатодітним сім’ям, – Сергій Гайдай

Із того часу, коли вдалося налагодити регулярні поставки гуманітарної допомоги у населені пункти Луганщини, і люди почали отримувати продуктові набори, гігієнічні засоби та ліки, російська пропаганда розпочала розповсюджувати зовсім протилежну інформацію.

«Особливо серед літніх людей, які не можуть перевірити інформацію в Інтернеті. Розповсюджується фейк, нібито, в гуманітарних штабах кожен отримує на руки лише півхлібини і жменю цукру. Кажуть, що прийде «руський мир» і все зміниться, – повідомив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. – Як росіяни змінили наше життя за останні три тижні, відчув кожний. Втім, незважаючи на невщухаючі обстріли, нам вдалося налагодити поставки гуманітарки в область. У Сєвєродонецьку її роздають у Льодовому палаці спорту та у будівлі театру. Ризикуючи життям, водії доставляють її у Лисичанськ, Попасну, Рубіжне. Люди отримують  продуктові набори в асортименті, засоби першої необхідності, гігієни. У першу чергу, вразливі категорії громадян».