Прес-центр17 червня 2020, 13:06

Одразу дві річниці УВКБ ООН відзначили у Сєвєродонецьку

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулись заходи, присвячені 70-ти річчю діяльності Управління Верховного Комісару ООН у справах біженців, 25-ти річчю роботи УВКБ ООН в Україні та з нагоди Всесвітнього дня біженців.

На початку заходу представники УВКБ ООН в Україні зустрілися з керівництвом учбового закладу та передали 180 літрів антисептичних засобів, хлоровмісних препаратів тощо.

Радник з питань захисту УВКБ ООН Олександра Литвиненко зазначила, що цей обсяг дезінфікуючих засобів стане у нагоді під час складення іспитів ЗНО на магістерські спеціальності та для потреб студентів, які через карантинні обмеження не змогли полишити гуртожиток.

Також представники міжнародної благодійної організації презентували фотовиставку, яка висвітлює щоденну діяльність підрозділу поблизу лінії зіткнення, роботу з внутрішньо переміщеними особами тощо.

Нагадаємо, що УВКБ ООН працює в Україні з 1994 року, захищаючи права біженців, шукачів притулку та осіб без громадянства. Серед досягнень агентства – участь у розробці національного законодавства стосовно прав біженців, шукачів притулку та осіб без громадянства.

УВКБ ООН допомагає налагодити ефективну систему надання захисту в Україні, а також надає Україні гуманітарну допомогу.

Починаючи з 2014 року УВКБ ООН тісно співпрацює з Урядом України та громадськістю у відповідь на нову проблему вимушеного переміщення 1,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зі Сходу України та Автономної Республіки Крим.

УВКБ ООН в Україні надає особам під своєю опікою правову, матеріальну та соціальну підтримку самостійно та у партнерстві з іншими міжнародними та місцевими організаціями. УВКБ ООН зосереджує свою діяльність на захисті прав і свобод ВПО, покращенні умов їхнього життя та знаходженні для них довгострокових рішень.