Прес-центр6 жовтня 2019, 09:10

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з нагоди Дня працівників освіти

Шановні вчителі! Прийміть найтепліші і найщиріші вітання з нагоди професійного свята.

Немає у світі праці благороднішої, ніж праця педагога, роль якої у становленні людини в інтелектуальному та духовному зростанні суспільства – першочергова.  

У всі часи вчитель не тільки передавав знання людям, а й формував світоглядні підвалини громадянського суспільства. Ваша професія об’єднує людей щирих помислів, сердець, почуттів і навіть самопожертви.

Я знаю, що кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує. Разом з тим відповідає і за самого себе, свою професійну підготовку, право носити таке високе й почесне звання. В умовах сьогодення все це дається непросто. Та радує те, що свій обов’язок ви виконуєте гідно.

Ви були і залишаєтесь світочем у житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. Відкриваєте безмежний, цікавий та захоплюючий світ знань. А ще – вчите відстоювати власну думку, допомагаєте розкрити істинний талант та знайти себе.

Ваш суровий погляд та відкрите серце, невтомний оптимізм та дружні настанови ми пам’ятаємо все життя. Саме в школі ми вчимося бути лідером, попри все досягати мети.

Вчителі, науковці, методисти,  вихователі, позашкільники, майстри закладів професійної освіти, викладачі – кожен із вас невід’ємна частина полум’я, яке зігріває нашу країну, вогню розвитку, знань та зростання. Можливо, ви не завжди можете це відчути, але наше суспільство, наша громада Луганщини потребує вашої праці.

У цей день хочеться подякувати вам, шановні педагоги, за тепло, що ви даруєте нашим дітям, за те, що сієте в їхніх серцях зерно прекрасного, доброго, вічного. Низький уклін вам, дорогі педагоги, за професіоналізм і терпіння, за любов до обраної справи і самовідданість, за героїзм і багатство душі.

Нехай ваша робота приносить вам тільки задоволення, а учні будуть допитливими, працьовитими та талановитими. Міцного здоров’я, частих посмішок, гарних, цікавих знахідок і їх реалізації у нелегкій педагогічній справі. Бажаю, щоб усі поставлені цілі досягалися, завдання – вирішувалися, мрії здійснювалися! Нехай ваше життя завжди наповнюється любов'ю і повагою ваших учнів. Бажаю вам міцного здоров’я, щирої радості, безхмарних благословенних днів, творчої наснаги, нових педагогічних звершень заради рідного краю та незалежної України!