Прес-центр3 червня 2022, 12:06

Розпочав роботу хаб нової української школи (https://nushub.org) для підтримки вчителів та учнів за кордоном

Розпочав роботу хаб Нової української школи (https://nushub.org) – безкоштовний централізований ресурс, що збирає освітні технології та навчальні матеріали для підтримки українських біженців, де б вони не знаходились.
Нова платформа https://nushub.org стане важливим інструментом для вчителів під час організації освітнього процесу.

Координований European Edtech Alliance (Європейський Альянс освітніх технологій) та проєктом «Навчаємось разом», хаб є централізованим ресурсом для освітніх технологій, заснованих на базі навчальної програми, допоміжних ресурсів, інструментів, а також доступу до українських освітніх онлайн-платформ. Крім того, хаб містить інформацію про доступ до освіти у конкретній країні.

Мета хабу – забезпечити учнів, сім’ї, викладачів, а також тих, хто їх підтримує, можливістю швидко знаходити інструменти для навчання незалежно від того, де вони опиняться протягом найближчих тижнів і місяців. Хаб також сприяє інтеграції українських ресурсів та українських учнів і вчителів у місцеві або регіональні екосистеми в країнах Європи.

Фокусуючись на ресурсах для управлінців шкіл, вчителів, а також учнів і тих, хто їх підтримує, зокрема їхніх родин, сімей та громад, що приймають біженців, ця ініціатива ґрунтується на наявній добірці з понад 200 пропозицій освітніх технологій із понад 20 країн-членів ЄС. Їх зібрано European Edtech Alliance та проєктом «Навчаємось разом», який надає ресурси для діяльності хабу, а також супроводжує його розвиток.

Якщо ви знаєте ресурс, який варто включити до хабу, можна заповнити форму за посиланням: nushub.org/en/add-resource.

За інформацією Міністерства освіти і науки України