Архів новин

28 июня 2022

Поштова марка «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» символізує мрію та віру українців у нашу Перемогу - у її презентації взяли участь і луганчани

«Нова поштова марка «УКРАЇНСЬКА МРІЯ», яку сьогодні введено в обіг, символізує незламність і волю українців. Ворог знищив літак, проте знищити мрію та віру українців у Перемогу неможливо!» - звернувся до учасників церемонії спецпогашення перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Марка «Українська Мрія» випущена тиражем три мільйони штук. Придбати її можна буде у відділеннях Укрпошти або в онлайн-магазинах.

Крім того, випущено художній конверт та листівку. Запланований продаж тематичного мерчу із зображенням марок.

Близько 100 млн доларів будуть додатково спрямовані на виплату допомоги ВПО

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно із Міністерством фінансів України та Світовим Банком прийняли рішення про переорієнтацію Проєкту «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження» - 3В».

Кошти у сумі 99 мільйонів доларів США, які були передбачені на його реалізацію, спрямовані на виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам в умовах воєнного стану.

Зазначимо, що метою проєкту 3В було покращення транспортної сполучуваності та відновлення сільськогосподарської галузі на територіях Луганської області.

Мінреінтеграції запровадило додатковий номер «гарячої лінії» для громадян з ТОТ

Розпочав роботу додатковий канал зв’язку «гарячої лінії» Мінреінтеграції з кризових питань для громадян, які перебувають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях.

Якщо у вас відсутній мобільний зв’язок, а є лише доступ до Інтернету, ви можете залишити повідомлення або зателефонувати через мобільні застосунки WatsUpp/Telegram/Viber за номером +38(096) 078 84 33 (цілодобово).

Благодійникам відтепер необов'язково реєструватися на соціальній платформі єДопомога, щоб допомагати онлайн

Відтепер стало ще зручніше та швидше допомогти онлайн усім, хто цього потребує.

Благодійник може самостійно вирішувати: допомогти одразу чи після реєстрації.

Щоб допомогти онлайн з будь-якої країни світу, благодійнику потрібно:

1. Перейти за посиланням https://social.edopomoga.gov.ua/ua/.

2. Обрати заявку на допомогу.

3. Оплатити Передплату на продукти харчування або ліки.

Сергій Гайдай: окупанти частково або повністю зруйнували 22 великих спортивних комплекси та арени Луганщини

На багатьох із них, відзначає очільник області, спортсмени тренувались, готуючись до міжнародних стартів, приїздили представники з інших регіонів України, як от у Кремінну.

Із Покровська вчергове вирушить евакуаційний поїзд до Львова

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 28 червня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Звернення Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Конституції України

Дорогі українці! Незламні громадяни незламної країни!

Великий народе з великою історією!

Свідоме суспільство правової держави!

Той факт, що все вищезгадане – правда, доводить багато речей.

Давні документи й літописи, пам’ятки історії та права, релігійні традиції та народні звичаї, наука, література, музика, живопис, легенди та міфи, прислів’я та приказки і навіть випуски новин. Усе це по-своєму змальовує нашу державу і нас із вами. Але є одна річ, яка, на мій погляд, дає найбільш детальну та об’єктивну оцінку. Це Конституція України!

Сергій Гайдай звернувся до луганчан з нагоди Дня Конституції України

Шановні Українці! Дорогі Земляки!

Конституція України – фундамент соборності та незалежності нашої держави. Основний Закон назавжди відмежував радянське минуле від європейського майбутнього українців та утвердив нового потужного гравця на політичній арені світу.

Здолавши шлях довжиною у 30 років, ми здобули право стати рівними членами Європейської спільноти. Саме зараз, саме в наш час і саме в таких умовах, коли російська війна випробовує нашу здатність зберегти свободу і єдність.

Росіяни обстріляли лисичан, які набирали питну воду – вісім людей загинули, в місті значні руйнування, – Сергій Гайдай

Приблизно о 15:00 із реактивних систем залпового вогню російська армія відкрила вогонь по скупченню місцевих жителів, які вийшли поповнити запаси питної води.

Як наслідок, вісім людей загинули на місці, серед них одна дитина. Ще 21 особу поранено. Травми різного ступеню тяжкості. Людей госпіталізовано до лікарні у Краматорську, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.