Прес-центр11 березня 2022, 15:03

Сергій Гайдай: держава допоможе підприємствам Луганщини перевести потужності та людей на Захід країни

Про це начальник обласної військової адміністрації повідомив сьогодні, 11 березня.

Сергій Гайдай зауважив – держава пропонує програму евакуації підприємств на Захід України.

Відповідні заявки перенесення підприємств із зони бойових дій приймає Уряд, який готовий надати бізнесу умови для роботи на новому місці.

«Тож, якщо ви – власник або менеджер підприємства, держава допоможе вам перевести повністю або частково виробничі потужності і трудовий колектив, щоб вони змогли жити і працювати у безпеці, – наголосив він. – Підприємствам створять усі необхідні  умови для роботи на новому місці і можливості для працевлаштування людей».

Наразі формується база охочих скористатися програмою з перенесення. Посилання для подання заявки: https://docs.google.com/forms/d/1ZAbh9DCUkTfQFhtZZM0EZhkebD_OYsVH2AtovtC...

Із кожним підприємством, яке подало заявку, зв’яжуться для уточнення деталей і пріоритезації запитів.

У пріоритеті – стратегічні підприємства і виробництво товарів першої необхідності (хліб, інші продукти харчування, одяг тощо).

У роботу візьмуть навіть заявки від маленьких підприємств на 10-20 робочих місць.

«Після підтвердження вашої заявки Міністерство економіки України разом із Луганською обласною військовою адміністрацією знайдуть необхідні виробничі потужності в Західних областях країни. Із підтвердженням наявності потужностей і розміщення людей буде запроваджено безпосередньо процес перенесення підприємства», – пояснив Сергій Гайдай.

Слід зазначити, що із логістикою і перевезенням допоможе Укрзалізниця та логістичні компанії.

Важливо, що за кожною заявкою, яку запустять в роботу, буде прикріплений депутат, що закріплений за округом, для супроводу процесу.