Прес-центр22 березня 2022, 07:03

Сергій Гайдай: коли бліцкригу в Рубіжному в росіян не вийшло, вони почали робити те, що вміють – нищити місто. Гірське витримало авіаудар

Про це начальник обласної військової адміністрації повідомив 22 березня зранку.

«Вчора протягом дня вогонь в Рубіжному майже на припинявся. По декілька разів рятувальники та «швидка» отримували виклики, намагалися виїхати по вказаних адресах, але обстріли не дозволяли оперативно дістатися до постраждалих. Необхідно було очікувати у небезпеці. У деяких випадках до місць займань неможливо було дістатися годинами, бо вибухи снарядів не вщухали.  Коли бліцкригу в Рубіжному в росіян не вийшло, вони почали робити те, що вміють – нищити місто: руйнують будинки, школи, лікарні. Втім, ми рятуємо поранених і намагаємося щодня евакуювати бажаючих», – зазначив Сергій Гайдай.

Неприступним для ворога залишається і Попаснянщина. Бої тривають, але росіяни не просуваються вглиб міст. Вчора жителі Гірського витримали авіаудар.

«У Сєвєродонецьку армія рф продовжує знищувати оптові склади з продуктами харчування. Б’ють прицільно, бо знать куди саме. Їм вдалося принести збитки місцевому бізнесу, але жителі міста будуть з їжею – постачання нами налагоджене», – підсумував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Загалом упродовж 21 березня в області через російське вторгнення сталося 14 пожеж. Пошкоджено близько 25 об’єктів, з них – 2 багатоквартирних та 16 приватних житлових будинків, дитяча лікарня в Сєвєродонецьку, школа в Рубіжному, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури.