Прес-центр2 червня 2020, 17:06

Сергій Гайдай обговорив заходи безпеки на КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся із заступником Представника Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців Ноель Калхун.

У рамках зустрічі було обговорено поточну гуманітарну ситуацію в Луганській області, у тому числі протидію поширенню COVID-19.

За словами Ноель Калхун, для протидії розповсюдженню коронавірусу, команда УВКБ ООН надала допомогу 18 ФАПам, а саме: передали засоби індивідуального захисту (медичні рукавички, санітайзери, респіратори).

Вона поцікавилася у очільника Луганщини про плани з відкриття КПВВ «Станиця Луганська».

Сергій Гайдай наголосив, що відкривати контрольний пункт виїзду-виїзду безумовно необхідно. Проте цей процес треба трохи відкласти у зв’язку з великою кількістю заражених коронавірусом на непідконтрольній території області. Єдиним виключенням є 350 дітей з непідконтрольної території, які будуть здавати у нас ЗНО. Дітлахам буде зроблено аналіз та температурний скринінг.

Нагадаємо, що за період 2014 - 2020 років УВКБ ООН надало допомоги більше ніж на 11,0 млн. дол. США за програмами допомоги на території Луганської області.