Прес-центр9 березня 2022, 09:03

Сергій Гайдай закликає бізнес Луганщини скористатись «єПідтримкою»

#stoprussia

«Малий та середній бізнес Луганської області – це понад 106 тисяч підприємців. З них 75 тисяч працювали на підприємствах, ще 30 тисяч – це фізичні особи-підприємці та їх наймані працівники. Сьогодні майже усі вони позбавлені можливості працювати», - розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він закликав усіх, хто наразі не має можливості провадити свій бізнес, скористатися державною підтримкою: «На це виділено 21,5 мільярда гривень. Кожен заявник отримає по 6 500 гривень за програмою «єПідтримка», – пояснив Сергій Гайдай. – За останні дні російські окупанти зруйнували половину області, підприємці у переважній більшості залишитися без доходу, закривши свої виробничі потужності та точки продажу. Президент та Уряд України, розуміючи ситуацію, попри шалені витрати на військові потреби, допомагають бізнесу протриматись».

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України постановою № 199 від 4 березня 2022 року: https://www.kmu.gov.ua/.../pitannya-nadannya-u-2022-roci... урегулював виплату одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам у зв'язку з втратою частини зарплати (доходу), роботи (економічна діяльність) унаслідок бойових дій.

Відповідно до документа, по 6 500 гривень виплачуватимуть у межах програми «єПідтримка».

Програма працює за аналогією з виплатами за вакцинацію – тобто через додаток «Дія».

Наразі допомогою можуть скористатися жителі Луганської, а також Донецької, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та Києва.

Допомога надається застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам – підприємцям, страхувальники яких одночасно відповідають низці ознак.

А саме, перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в окремих адміністративно-територіальних одиницях за переліком, який затверджується Кабміном за поданням ДСНС; надали в установленому законодавством порядку податкову звітність за IV квартал 2021 року чи річну звітність за 2021 рік; не є бюджетними установами, фондами загальнообов'язкового державного страхування.