Прес-центр11 червня 2020, 16:06

Сергій Гайдай закликав представників місцевої влади брати участь у будь-яких бюджетних програмах

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

На початку заходу очільник Луганщини зазначив, що вже пройшло майже півроку і можна підвести проміжні  підсумки виконання Надзвичайної кредитної програми для відновлення України в 2020 році: «Ми вже можемо визначити скільки сил і терпіння було вкладено в освоєння територіями коштів субвенції, бо попередній стан не презентує позитивного результату ефективності впровадження цієї програми Її реалізація складна, але ресурс в 400 млн грн нам дуже потрібен».

Він підкреслив, що сьогодні дуже важливо усвідомлювати необхідність змін, які потребує суспільство і створювати умови для поліпшення життєдіяльності мешканців регіону. Дбати про розвиток громад є прямим обов’язком місцевої влади. Кошти, що виділені Європейським інвестиційним банком на розвиток та модернізацію соціальних об’єктів територій дозволяють змінити ситуацію на краще, створити комфортне перебування людей в закладах соціальної сфери. Саме тому потрібно максимально консолідувати зусилля та освоїти  всі кошти, які передбачені Луганщині.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ОДА Єгор Скіртач доповів, що попередній місяць був дуже насиченим в плані активізації  роботи з підготовки та впроваджені проєктів.  Загальна сума отриманих  коштів субвенції за інформацією територій склала 8,3 млн грн. Це 3 проєкти Міловського району, 1 – Старобільського, 1 – Кремінської міської ради. При цьому в травні завершилась реалізація   проєкту Кремінської міської ради, загальна кошторисна вартість якого 2,19 млн грн. (1,7 млн грн). В Мінрегіоні знаходяться документи на закриття актів за виконаними роботами на суму 2,3 млн грн (2 проєкти м. Сєвєродонецька та 1– Сватівського району). Очікують отримання авансових коштів 2 кінцевих бенефіціара на загальну суму 1,6 млн грн (Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва – 980,4 тис. грн, Містківська сільська рада – 658,9 тис. грн).

Крім цього, повністю завершені роботи з монтажу 3 пелетних котельнь соціальної сфери у Сєвєродонецьку, по яким готуються  акти виконаних робіт, загальна кошторисна вартість яких складала 11,2 млн грн. В стадії завершення проєкт Міловського району по капремонту Морозовської ЗОШ (кошторисна вартість 4,0 млн грн).

Під час заходу були заслухані доповіді керівників структурних підрозділів ОДА, а у форматі відеоконференції про виконання заходів Програми відзвітували керівники міських рад та райдержадміністрацій.

За підсумком заходу Сергій Гайдай звернувся до кожного з представників влади на місцях із закликом брати участь у будь-яких програмах.