Прес-центр3 вересня 2021, 15:09

Три громади Луганщини планують створити добровільні пожежні команди

Для цього Рубіжанська, Шульгинська громади та Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація взяли учать у відборі та стали учасниками проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».

Усього для участі в проєкті було отримано 249 заявок, що становить майже 17 % від всієї кількості об’єднаних територіальних громад України. До другого етапу відбору відібрано 45 громад, і після верифікації та візитів до громад, сформовано перелік із 20 учасників проєкту.

Фактори, які враховувались при відборі: рівень мотивації громади до участі в проєкті, можливість довгострокової підтримки та розвитку добровільних пожежних команд на своїй території.

Найближчим часом всі відібрані громади отримають інформацію для підготовки до підписання меморандумів про співпрацю із Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні, навчальних візитів до Польщі та інших подальших кроків.

Проєктом заплановано також проведення відкритих онлайн заходів для всіх зацікавлених громад щодо організації добровільних пожежних команд.

Вже у вересні відбудеться відкрита безкоштовна онлайн зустріч із польськими експертами, які розкажуть про свій досвід щодо практичних аспектів функціонування системи добровільних пожежних команд у Польщі. Слід зазначити, що цього року відзначається 100-річчя заснування Асоціації добровільних пожежних команд Польщі.

Також сформовано резервний перелік громад. У випадку невиконання відібраними громадами-учасницями передбачених зобов’язань та діяльності, вони можуть бути вилучені з проєкту і на їх місце запрошені інші громади із резервного переліку.

Звертаємо увагу, що усі охочі можуть долучитися до вищезгаданої онлайн зустрічі. Інформацію з анонсом події та реєстраційну форму для участі буде розміщено на ресурсах Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні https://solidarityfund.org.ua/ua/ та самого проєкту https://www.facebook.com/vognebortsi.in.ua

Довідково

Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «U-LEAD з Європою» і співфінансується програмою  Міністерства закордонних справ Республіки Польща.