Прес-центр17 червня 2020, 08:06

У Марківському професійному аграрному ліцеї навчатимуть бджолярів

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» на Луганщині Марківський професійний аграрний ліцей отримав ліцензію Міністерства освіти і науки України на навчання студентів за спеціальністю «Бджільництво».

«У нашому регіоні це популярна і затребувана професія. Зараз багато людей займаються бджолярством, ми хочемо навчити робити це професійно. Ця ліцензія дає нам можливість підготувати молодь, також співпрацювати з центрами зайнятості і навчати безробітних цій професії», – розповідає директорка Марківського професійного аграрного ліцею Олена Бондаренко.

Навчання за спеціальністю «Бджільництво» розпочнуть наступного року. У 2020 році навчальний заклад планує співпрацювати з місцевим бізнесом, щоб навчати студентів на платній основі.

Зараз у ліцеї навчаються понад 160 студентів за трьома інтегрованими спеціальностями: слюсар, тракторист-водій, кухар-кондитер.

Найближчий заклад, де на Луганщині навчають бджільництву, – Сватівський професійний аграрний ліцей.

Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей». Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.