Прес-центр11 березня 2022, 11:03

У Сватовому десятеро невідомих, виконуючи роль місцевих жителів, записали відео на підтримку режиму Путіна

Окупанти розповсюджують агітаційні листи та відео, де українці нібито підтримують режим Путіна – будьте обережними, це психологічний тиск. Окупаційна влада так званих ДНР і ЛНР за підтримки рф продовжує впровадження антидержавницької політики в бік України.

Ціль у них одна – показати якомога більшій частині українців, що всі ми нібито чекаємо на росію. Окупанти або своїми силами, або під погрозами примушують людей звертатись до Путіна «з подякою за визволення», записують відповідні відео. Нижче можна побачити інструкцію запису таких відеороликів, розповсюджену в Сватовому. У місті, мирні мешканці якого виганяли окупантів двічі: у 2014 році та тиждень тому. Знімальний майданчик облаштували біля сватівського військкомату. Ролі «сватівчан» виконують десятеро невідомих із триколорами.

Росіяни намагаються чинити психологічний тиск на мирне населення України, особливо в тих містах і районах, де зараз відсутні телебачення та інтернет-зв'язок, тобто значно обмежений доступ до новин. Таким чином росіяни мають на меті дискредитувати українську владу, розраховану на побудову мирної, могутньої та заможної країни державницьку політику.

Та головне, ворог хоче зламати людей, їх віру в мир, в міць наших захисників, в подальший європейський розвиток країни. Тож, ні яким чином не піддавайтеся путінській пропаганді, навіть якщо вас про це прохає родич або начальник, якого раніше примусили це зробити.

Росії не вдався бліцкриг на фронті, тому вона спрямувала зусилля на розкол українського нації з середини. Їм цього не досягти – завдяки кожному з нас