Прес-центр4 червня 2020, 14:06

В області разом з профільним міністерством розглянули можливість надання компенсації за втрачений врожай

Мінекономіки проведено селекторну нараду в режимі Zoom-конференції за участі структурних підрозділів облдержадміністрацій, відповідальних за аграрний сектор щодо актуальних питань у сільському господарстві.

«Цьогоріч погодні умови доволі екстраординарні та шкідливі для посівів. Рання весняна засуха, зливи та град останніх тижнів призвели до значних втрат посівних площ сільськогосподарських культур. В Луганській області – це близько 15 тис га. Тому аграрії мають отримати за це компенсацію від держави», – наголосив заступник Міністра Тарас Висоцький.

Наразі Уряд підтримав проєкт постанови Кабінету Міністрів України щодо часткової компенсації збитків агровиробникам на 1 га площі.

Також надано роз’яснення, що у разі списання посівів, внаслідок чого не буде нараховуватися ПДВ на цю операцію, обов’язково необхідно мати довідку комісії при райдержадміністрації про підтвердження факту стихійного лиха.

У рамках реалізації програми державної підтримки АПК обговорено питання взаємодії, підвищення якості комунікації органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інших респондентів, які здійснюють діяльність, пов’язану із збиранням і використанням адміністративних даних.

У роботі конференції також взяло участь керівництво Держстату України.