Прес-центр16 червня 2020, 12:06

Відкриття літніх дитячих таборів є передчасним, – Максим Степанов

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Наталія Романенко взяла участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку.

Під час заходу розглядалися найактуальніші питання нашої країни, насамперед: протидія та ліквідації пожеж в екосистемах під час пожежонебезпечного періоду послаблення карантинних заходів, які введено через COVID-19, а також план заходів із боротьби з нелегальними АЗС.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда доповів, що через недостатні опади взимку та навесні, а також спекотну та посушливу погоду на переважній більшості країни введено найбільший рівень пожежної небезпеки. Спираючись на ці дані голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що кількість пожеж зросла на 46 %, і становить 24000 випадків. Він доручив очільникам деяких областей, у тому числі і Луганської, провести профілактичні та інженерні роботи, мобілізувати усі можливі ресурси для недопущення та ліквідації імовірних пожеж.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів про умови роботи дитячих літньо-оздоровчих таборів під час карантину. Він розповів, що через нещодавнє підвищення кількості виявлених інфікованих осіб, відкриття літніх дитячих таборів є передчасним