Прес-центр22 вересня 2021, 13:09

Відреставрований меморіал «Україна – визволителям» у Міловому буде відкрито 28 жовтня, – Сергій Гайдай під час урочистостей з нагоди Дня партизанської слави

«Сьогодні ми вшановуємо бійців фронту громадянського опору. Аналізуючи історії воєн, жодну війну регулярної армії проти партизанських загонів, не вдалося виграти. Підпільники чинили постійний опір, деморалізуючи ворога, змушуючи відтягувати їх основні сили. Тим самим партизани допомагали своїм збройним силам чинити опір окупанту. Успішним прикладом цих тверджень можна вважати український підпільний рух у роки Другої світової війни», – наголосив очільник області під час урочистих заходів з нагоди Дня партизанської слави.

Сергій Гайдай проанонсував відкриття після реставрації меморіалу «Україна – визволителям» у Міловому, до 77-ої річниці визволення України від фашистських загарбників, яка відбудеться 28 жовтня. Також очільник Луганщини розповів, що з керівництвом Сєвєродонецької ВЦА досягнуто згоди про реконструкцію «Меморіалу Слави». За його словами, це стане найбільшим проявом поваги до подвигу бійців українського руху спротиву окупаційним режимам та ветеранам Другої світової війни.

Сьогодні Сергій Гайдай з нагоди Дня партизанської слави взяв участь в урочистому покладанні квітів до братської могили «Меморіал Слави» у Сєвєродонецьку.

Знаменна подія визначена відповідним Указом Президента України у 2001 році та відзначається щорічно.

Луганщина може по праву вважатися одним з центрів партизанського руху. Окрім подвигів наших земляків під час Другої світової війни, у нас є ким пишатися і сьогодні.

Наприклад, Героєм України Володимиром Жемчуговим, який здійснював розвідувальну діяльність у тилу російсько-окупаційних військ. Він звинувачувався слідством колаборантів у організації підривів залізничних колій та ліній електропередач.