Прес-центр11 жовтня 2019, 14:10

Віталій Комарницький привітав захисників України

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь в обласному урочистому заході «Завжди на захисті», присвяченому Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

Очільник області привітав зі святом військових, ветеранів АТО/ООС, представників силових відомств, а також їхніх близьких та рідних.

«Завдяки вашій небайдужості й патріотизму, шановні захисники, «руській мір» не пройшов далі Сіверського Дінця. Понад 120 тисяч жителів нашої області взяли участь в АТО і ООС. Та 120 синів і дочок Луганщини окропили рідну землю власною кров’ю, віддавши за Україну найцінніше – власні життя. У глибокій пошані схиляю голову перед їхньою пам’яттю, – сказав Віталій Комарницький. – Маю велику надію, що вже найближчим часом на нашу землю повернеться мир, і ми матимемо нагоду побувати в рідному Луганську під українським прапором».

Голова облдержадміністрації вручив низку обласних відзнак за мужність, патріотизм, захист прав і свобод громадян, інтересів держави і високу професійну майстерність в зоні проведення Операції об’єднаних сил та з нагоди державного свята.

Так, знаком «За сприяння відродженню Луганщини» нагороджено начальника Регіонального сервісного центру МВС у Луганській області Михайла Волченка та начальника Управління Державної міграційної служби України в Луганській області Юрія Скіртача.

Військовослужбовці, ветерани бойових дій та представники правоохоронних органів отримали знаки пошани «Захиснику Луганщини», Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації.

Зокрема, Лист подяки Віталій Комарницький урочисто вручив матросу буксира «Яни Капу» Військово-Морських Сил Збройних Сил України Євгену Семидоцькому.

Також захисників України привітав на Луганщині заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар: «Ми готові продовжити рух до перемоги. Ми нікого ніколи не залишимо, не віддамо наші території ворогу. Наше головне завдання – вийти на державний кордон і, відповідно, створити всі умови, щоб українці у нашій державі жили в мирі й злагоді. Але це буде після нашої перемоги».

Заступник Командувача ОС подякував жителям Луганщини за вагому підтримку, що вони надають військовослужбовцям ЗСУ, та висловив надію на таку ж підтримку і в подальшому.

Після завершення святкового концерту відбувся урочистий прийом за участі представників силових відомств області, керівників громадських організацій учасників АТО/ООС.