Прес-центр23 червня 2020, 13:06

За п’ять років кількість молодіжних заходів в області зросла у десять разів, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Цей структурний підрозділ займається реалізацією державної молодіжної політики в регіоні в напрямах, визначених профільним міністерством.

Так, під час впровадження Регіональної цільової програми «Молодь Луганщини» на 2016-2020 роки разом із Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями та Луганським обласним центром підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень в області організовано та проведено сотні різноманітних заходів.

Слід зазначити, що у порівнянні з 2015 роком кількість таких заходів зросла в 10 разів – з 90 до 909 (у 2019 році). Учасників – з 4200 до 57000.

Спікер зауважила, що щорічно проводиться обласний конкурс з визначення ініціатив щодо реалізації програм і проєктів у молодіжній сфері, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Починаючи з 2019 року, аналогічний конкурс запроваджено й для проєктів, розроблених громадськими організаціями у сфері національно-патріотичного виховання.

Загалом за звітній період реалізовано 34 проєкти молодіжних та дитячих громадських організацій, профінансовано 904,88 тис. гривень з обласного бюджету.

Особливим пріоритетом молодіжної політики, за словами Євгенії Ратіхіної, є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів європейського зразка. Це унікальні установи, що сприяють розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву тощо.

В. о. директора Луганського обласного молодіжного центру Галина Посвалюк розповіла, що ця організація також виступає «платформою» для проведення засідань обласної молодіжної ради, тренінгів, семінарів, круглих столів та інших заходів. Загалом в регіоні функціонують 19 молодіжних центрів.

У 2019 році при Луганській облдержадміністрації сформовано новий склад Луганської обласної молодіжної ради. До складу оновленої молодіжної ради увійшли представники молодіжних громадських організацій, профспілкових студентських організацій, молодіжних рад в містах, районах, ОТГ регіону, органів місцевого самоврядування, підприємництва.

Через уведення карантинних заходів в першій половині 2020 року проведено низку онлайн-заходів. Також, молодь мала змогу підвищити свій професійний рівень та отримати нові корисні навички шляхом участі в онлайн семінарах, вебінарах та тренінгах.