Прес-центр31 березня 2022, 09:03

Заклади вищої освіти Луганщини тимчасово переміщено до Рівного, Дніпра, Полтави, Хмельницького, Кам’янець-Подільського – освітній процес відновлюється

Зокрема, Луганський державний медичний університет переміщено до Рівного, Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка – до Дніпра.

Центр управління Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка тимчасово переведено до Полтави.

Усі структурні підрозділи університету (8 навчально-наукових інститутів, 3 факультети, 25 відділів, 6 фахових коледжів, Регіональний центр професійної освіти) працюють у дистанційному режимі. Освітній процес в університеті відновлено 11 березня у змішаній формі.

Колектив Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля сконцентровано в Дніпрі, Хмельницькому і Кам’янець-Подільському.

«Війна – біда для усіх українців. Вдячний владі та науковій спільності багатьох міст, які прийняли наших викладачів і студентів. Надали приміщення під освітній процес, наукову роботу, а головне – для житла. Завдяки такій підтримці, ми збережемо науковий потенціал Луганщини, молодь зможе отримувати вищу освіту у наших закладах, які, ми всі віримо, невдовзі повернуться у рідну область», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Наприклад, у Дніпрі Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара надав необхідну кількість приміщень для організації навчального процесу (в дистанційній формі) СНУ ім. В. Даля. Також надані кімнати в гуртожитку для проживання студентів і викладачів. Сюди перемістилася частина адміністрації, студенти і викладачі трьох факультетів.

У Хмельницькому університету виділено п’ятиповерхову будівлю, де раніше розміщувався приватний ЗВО, що дає можливість здійснювати повноцінний навчальний процес. Є домовленість про надання місць у гуртожитку.
Представники інших факультетів і частина адміністрації перебувають у Кам’янець-Подільському. Подільський державний університет надав приміщення для організації робочих місць, а також виділяє кімнати в гуртожитку для проживання співробітників і студентів.